Realizarea unei creşe moderne la Brăila, pe banii Ministerului Dezvoltării. Încă un pas | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Realizarea unei creşe moderne la Brăila, pe banii Ministerului Dezvoltării. Încă un pas

* consilierii municipali au aprobat, recent, predarea către Ministerul Dezvoltării a imobilului din Str. Cezar Petrescu, nr. 9A, pentru a se realiza acolo o creşă modernă, prin Compania Naţională de Investiţii * propunerea a venit în acest an, chiar de la nivelul conducerii Ministerului, iar primarul Marian Dragomir a fost de acord * municipalitatea şi-a luat angajamentul că va demola construcţiile existente (o fostă şcoală şi un grup sanitar) ce au fost în administrarea Şcolii Gimnaziale ”Mihail Kogălniceanu”

 

 

 

 

 

Municipalitatea a mai făcut un pas spre realizarea unei creşe moderne în locul unui focar de infecţie, o fostă şcoală părăsită a cărei curte este deseori folosită pe post de ghenă de gunoi. Pe scurt, consilierii municipali au aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a amplasamentului situat în Municipiul Brăila, str. Cezar Petrescu nr. 9A (o fostă şcoală şi un grup sanitar) ce s-a aflat până nu demult în administrarea Şcolii Gimnaziale ”Mihail Kogălniceanu”. Intenţia este aceea de a realiza acolo o creşă modernă, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) SA. Predarea se va face pe bază de protocol. Amplasamentul se află acum în administrarea Consiliului Local Municipal Brăila şi are o suprafaţă construită de 462,13 mp şi un teren în suprafaţă real măsurată de 3.553 mp (în acte 3.550 mp). Terenul se predă liber de orice sarcini, în vederea şi pe perioada realizării de către CNI a unei creşe mici, un proiect tip, propus de minister. Primăria se obligă să demoleze două construcţii: C1 – şcoală, în suprafaţă construită de 426,17 mp şi C2 – grup sanitar – în suprafaţă construită de 35,96 mp, precum şi să le radieze din Cartea Funciară. CLM şi-a mai luat angajamentul că va aproba sumele necesare finanţării cheltuielilor pentru racordurile la utilităţi (electricitate, apă, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat etc.). Totodată, ca va asigura, în condiţiile legii, suprafaţa de teren necesară pentru organizarea şantierului. După cum reiese din acest proiect, municipalitatea are 100.000 lei în buget pentru desfiinţarea celor două construcţii şi încă 50.000 lei pentru viabilizarea imobilului din Str. Cezar Petrescu nr. 9A. Consilierii şi-au mai luat obligaţia ca după predarea amplasamentului şi a obiectivului realizat, să menţină destinaţia şi să îl întreţină pe o perioadă de minim 15 ani.

 

Propunerea realizării unei creşe a venit de la conducerea Ministerului Dezvoltării

După cum reiese din raportul de specialitate al proiectului, acest demers a pornit ca urmare a unei adrese din partea CNI, care a solicitat emiterea unei asemenea hotărâri de CLM Brăila, pentru a putea începe construirea creşei. În luna august, consilierii municipali au aprobat un proiect de schimbare a destinaţiei celor două corpuri aflate la vremea respectivă în administrarea Şcolii Gimnaziale ”Mihail Kogălniceanu”, pentru a implementa acest proiect privind construirea unei creşe în Municipiu prin Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, desfăşurat de CNI. Ulterior, în septembrie, aleşii au aprobat şi trecerea din domeniul public în cel prival al Municipiului, a celor două corpuri de clădire, pentru a le demola şi a se ridica acolo noua creşă. La luarea acestor hotărâri s-a ţinut cont şi de faptul că Şcoala ”Mihail Kogălniceanu” şi-a pierdut personalitatea juridică, ca urmare a scăderii numărului de copii, devenind o structură a Şcolii Gimnaziale ”Ion Luca Caragiale”, Brăila, conform reţelei şcolare actuale.

Proiectul privind transmiterea imobilului către minister, a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi a şedinţei din luna octombrie şi a fost aprobat în unanimitate.

Reamintim că, în luna iulie, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei, Attila-Zoltan Cseke (ministrul plin la vremea respectivă), a venit în vizită la Brăila pentru a lansa o propunere către primarul Marian Dragomir privind înfiinţarea unei creşe moderne cu bani guvernamentali. Ministrul a anunţat atunci faptul că la nivelul Guvernului s-au realizat deja studii de fezabilitate pentru trei tipuri de proiecte de creşă: de 50 de locuri, de 70 locuri şi de 110 locuri. Primarul Marian Dragomir a anunţat că este interesat de propunerea venită dinspre Ministerul Dezvoltării şi a pornit demersurile pentru acest deziderat. La acel moment edilul-şef a punctat că la Brăila se va realiza o creşă de 70 de locuri.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro