Mergi la conţinutul principal

Reabilitarea UPU Brăila a intrat pe ultima sută de metri

* lucrările au început în iulie 2022 și au vizat modernizare, recompartimentare și reabilitare a unor zone medicale * de asemenea, s-a eficientizat din punct de vedere energetic imobilul în care funcționează Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Brăila

 

 

 

Lucrările de modernizare, recompartimentare și reabilitare a Unității de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brăila au intrat pe ultima sută de metri, după cum a afirmat Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, într-o conferință de presă recentă.

Proiectul de reabilitare a început în vara anului trecut (iulie 2022), atunci când a fost emis ordinul de începere a lucrărilor și a fost predat amplasamentul către executant, firma SC Termohidro SRL. Până acum s-au executat lucrări de modernizare, recompartimentare și reabilitare a unor zone medicale, în vederea conformării cu legislația în vigoare cu privire la organizarea și funcționarea Secției Unitate de Primire Urgențe. De asemenea, s-a eficientizat din punct de vedere energetic imobilul în care funcționează Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Brăila. O parte importantă a proiectului a vizat dotarea secției, obiectiv pentru care au fost semnate și un număr de 13 contracte de furnizare a mobilierului și echipamentelor necesare funcționării optime. În total, modernizarea UPU se ridică la 1,5 milioane euro.

Reamintim că proiectul de reabilitare a secției UPU din cadrul Spitalului Județean se realizează pe fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, axa prioritară 8: „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale”. Proiectul va contribui la creșterea calității actului medical, a nivelului de confort oferit pacienților, la îmbunătățirea timpilor de așteptare, creându-se un flux mai eficient de preluare a pacienților.

În prezent, CJ Brăila lucrează la un alt proiect major ce vizează infrastructura sanitară. Este vorba despre reabilitarea Pavilionulu A, corpul principal al spitalului, de pe Șoseaua Buzăului. În acest sens, o licitație pentru execuția lucrărilor, în valoare de circa 9 milioane euro, se află în prezent în desfășurare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro