Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Reabilitarea strazii Mihai Eminescu, monitorizata de autoritati

Opinii divergente, in privinta demararii lucrarilor la reabilitarea strazii Mihai Eminescu, in cadrul proiectului mai mare, al reabilitarii centrului istoric. Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, este de parere ca lucrarile au inceput cu stingul, dat fiind ca deja au aparut o serie de complicatii si firma cistigatoare intirzie inceperea lucrarilor. "Exista tergiversari din partea firmei care a cistigat licitatia. Trebuia sa inceapa de cind haul si nu au inceput, noi ii bombardam cu tot felul de hirtii si incercam sa-i aducem pe calea cea buna, pentru ca eu vreau ca acest proiect sa aiba finalitate, ca e vorba de centrul istoric al Brailei. Justificarile sint intemeiate din punctul lor de vedere, dar din punctul meu de vedere, eu pot sa spun doar atit: am avut o licitatie, au cistigat in conditiile inscrise in caietul de sarcini, autoritatea publica locala isi face datoria si e gata sa plateasca oricind partea care i se cuvine, Guvernul la fel si nu au decit sa faca lucrarea asa cum s-a stabilit in caietul de sarcini, nu dorim altceva. Solicitari de genul "sa mutam de la stinga la dreapta si de sus in jos", eu nu accept. Atit judetul, cit si municipiul finanteaza cu peste 30 % acest proiect si eu nu o sa fiu de acord niciodata cu tergiversarea lucrarilor. Nu avem nici un motiv sa nu fortam ca aceasta lucrare sa se faca asa cum este prevazut in caietul de sarcini. Si-au luat o obligatie, sa o duca pina la capat! Ca e mai scump sau mai ieftin decit au calculat, nu e problema mea. Aici trebuie sa se intimple ceea ce trebuie sa se intimple", a spus Stancu, ieri, in cadrul unei conferinte de presa.
In ceea ce-l priveste, primarul Constantin Cibu spune ca, dimpotriva, lucrarile au demarat cu dreptul si ca spera ca, la finele anului, strada sa poata fi redata circulatiei in regim normal: "Lucrarile au inceput cu prioritate, saptamina viitoare va fi gata si proiectul tehnic, pe care il vom prezenta si publicului larg. Deocamdata, firma si-a organizat santierul, a eliberat obiectivul si urmeaza ca imediat ce se finalizeaza proiectul tehnic sa inceapa lucrarile propriu-zise. Eu sper ca aceasta strada sa o finalizam pina la sfirsitul anului, urmind ca apoi sa se intre pe Danubiu, pe strada Traian, pe Calea Galati, continuind cu parcul Poligon etc. Nu au fost tergiversari din partea firmei constructoare, ci doar a fost nevoie de stabilirea unor cote. Cei care nu stiu ce vorbesc, este treaba lor ce spun, eu va spun doar ca lucrurile decurg normal".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii