Biban de mare și risotto de sfeclă
Ingrediente:
File de Biban de mare
Orez:100 g
Sfeclă - 75 g
Ceapă - 5 g
Usturoi - 2 g
Parmezan - 7 g
Ulei de măsline -5 ml
Unt - 5 g
Stock de pui sau pește (supă de bază)
Vin alb sec- 5 ml
Sare-2 g
Piper -1g
Mentă proaspătă-3 g
Mod de preparare
Fileul de biban se presărează și se face la grill.
Se călește ceapa și usturoiul. Se adaugă orezul și sfecla. Se stinge cu vin șI se pune puțin câte puțin stock de pește până devine aldente orezul. Se adaugă untul și parmezan șI se amestecă până devine cremos.
Creveți în sos tomat picant
Ingrediente
Creveți -12 bucăți calibru 16/20
Roșii - 300 g
Ceapă -3 g
Ardei iute -2 bucăți
Usturoi -2 g
Busuioc -2 g
Ulei de măsline - 3 ml
Unt -5 g
Vin alb
Suc de roșii - 200 ml
Mod de preparare
Se călește ceapa și usturoiul, se adaugă roșiile și se stinge cu vinul. Se adaugă sosul de roșii, sare, piper, busuioc, ardei iute. Se așeazș creveții, șI se lasă să fiarbă timp de 5 minute maxim.