Rețeaua de apă și canalizare de la Bazinul de Înot, predată către CUP ”Dunărea” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Rețeaua de apă și canalizare de la Bazinul de Înot, predată către CUP ”Dunărea”

* deși proiectul privind Bazinul Olimpic de Înot s-a blocat la Centru, pe plan local se fac pași administrativi pregătitori momentului în care obiectivul va fi funcțional * consilierii municipali au aprobat, recent, declararea ca bunuri de uz public local a rețelelor de apă și canalizare din zona bazinului, pentru a le da în administrarea Companiei de Utilități Publice ”Dunărea” Brăila

 

Soarta Bazinului Olimpic de Înot din Parcul Monument se află în continuare sub semnul întrebării, după ce Guvernul a decis să rezilieze contractul cu constructorul, care ulterior a contestat în instanță decizia. Totuși, pe plan local se fac pași pregătitori pentru momentul în care acest obiectiv va fi într-un final realizat și funcțional 100%. Mai precis, în cadrul celei mai recente ședințe ordinare a CLM Brăila, a fost aprobat un proiect privind declararea ca fiind bunuri de uz public local a rețelelor de apă și canalizare din proximitatea bazinului. Asta pentru a putea fi predate în administrarea Companiei de Utilități Publice ”Dunărea” Brăila.

După cum ne-a explicat Marius Termegan, directorul Direcției Tehnice a Primăriei, acestea au fost realizate în paralel cu bazinul, în cadrul unui proiect al municipalității de viabilizare a obiectivului. Mai exact, racordarea acestuia la utilități, la rețeaua electrică, realizarea unei parcări în zonă etc.

”Da, rețelele au fost făcute pentru bazin, dar pe banii Primăriei. Acum se dă în administrarea CUP «Dunărea». S-au făcut probe, tot ce trebuie. Sunt funcționale. Bazinul deja este conectat la rețelele acestea executate de către Primărie. Și așa va și funcționa. Inclusiv gaze, branșamente electrice, puncte de transformare cu două locuri de alimentare pentru mașini electrice. Este un proiect mai complex. Denumirea tehnică aceasta este: viabilizare bazin. Practic, pleacă de la tehnic, ca obiectiv de investiții finalizat, se încheie procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor și se predă mai departe către Direcția Arhitect Șef, Compartiment patrimoniu. Care îl ia în evidență pe componente, pe valori. După aceea, urmează «desfacerea» pe componente și darea în administrare diverselor servicii subordonate. De exemplu: rețeaua de apă și canalizare la CUP «Dunărea», parcarea la SUPAGL și tot așa”, a precizat Termegan.

În ceea ce privește valoarea de inventar a celor două obiective inventariate, potrivit anexelor proiectului, la rețeaua de apă discutăm de 13.863,34 lei, iar în cazul rețelei de canalizare valoarea este de 121.971,12 lei.

Reamintim că proiectul propriu-zis privind realizarea bazinului este unul ce a fost demarat de mai bine de 11 ani, de la nivel guvernamental, prin Compania Națională de Investiții, dar care s-a blocat complet după ce în vara anului trecut s-a luat decizia rezilierii contractului cu constructorul, care nu mai era prezent pe șantier de luni bune. Ulterior, constructorul a contestat decizia în instanță, astfel că lucrurile s-au împotmolit, în ciuda declarațiilor venite de la nivelul Executivului privind intenția de a găsi o altă societate care să finalizeze proiectul.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro