Rețea de alimentare cu apă în 5 localități | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Rețea de alimentare cu apă în 5 localități

* contractul a fost semnat la sediul Companiei de Utilități Publice „Dunărea” Brăila * concomitent, se vor executa rețelele de canalizare pentru mai multe UAT-uri din județ * valoarea totală a proiectului implementat cu fonduri europene, al cărui beneficiar este CUP „Dunărea” Brăila, este de 1.385.022.604 lei *

 

 

 

Proiect de zeci de milioane de lei semnat, zilele acestea, de reprezentanții companiei de apă-canal și de cei care vor executa rețeaua de alimentare cu apă a mai multor UAT-uri din județ - parte a proiectului uriaș de 1,4 miliarde de lei derulat, în cea mai mare parte, cu fonduri europene.

Astfel, Compania de Utilități Publice (CUP) „Dunărea” Brăila, beneficiar al Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Brăila în perioada 2014 - 2020, finanțat prin POIM, a semnat, recent, un nou contract de execuție lucrări. Este vorba de Contractul de execuție a rețelelor de alimentare cu apă a UAT Făurei, Mircea Vodă, Jirlău, Galbenu, Vișani și canalizare a UAT Ianca, Făurei, Mircea Vodă, Jirlău și Surdila Găiseanca - Lot 2. Antreprenor a fost desemnat SC RECON SI DOJE SRL București (companie de construcții cu capital privat integral românesc, înființată în urmă cu 20 de ani).

Potrivit reprezentanților CUP „Dunărea” Brăila, valoarea contractului de execuție a lucrărilor este de 48.187.368,56 lei (fără TVA), iar obiectivul contractului constă în executarea unor lucrări de reabilitare a rețelelor de distribuție, montarea de branșamente în UAT Jirlău și înființarea sau extinderea unor rețele de canalizare în UAT Ianca, Făurei, Jirlău și Surdila Găiseanca, județul Brăila.

Durata contractului semnat recent este de 84 de luni (24 luni execuție, începând cu data notificată în Ordinul administrativ de începere plus 60 luni perioadă de notificare a defectelor).

Obiectul contractului include: construirea unui bazin de omogenizare cu stație pompare apă uzată și grup electrogen în Stația de Epurare Ape Uzate Făurei; înființarea unei rețele de canalizare menajeră în Plopu (L 5.132 m) și în Perișoru (L 3.594 m); înființarea a trei Stații Pompare Apă Uzată în Plopu și a unei Stații Pompare Apă Uzată în Perișoru; reabilitarea rețelei de distribuție în lungime de 12.739 m, inclusiv branșamente, în comuna Jirlău; extinderea sistemului de canalizare vacuumatică în lungime de 14.564 m în Jirlău; înființarea unui sistem de canalizare în Filipești (L 3.343 m); construirea unei stații de pompare ape uzate în Filipești și alimentarea cu energie electrică a SPAU Filipești.

Prin proiectul de 48 de milioane de lei se urmărește reducerea numărului de avarii și a întreruperilor în furnizarea apei potabile către consumatori, reducerea pierderilor de apă și, implicit, a debitului de apă furnizat, reducând, astfel, costul apei prin reabilitarea rețelei de distribuție în localitatea Jirlău; creșterea gradului de acoperire a serviciilor de canalizare prin înființarea sistemului de canalizare în Plopu, Perișoru și Filipești, precum și prin extinderea sistemului de canalizare vacuumatică în Jirlău; asigurarea unei funcționări optime și eficiente a Stației de Epurare Ape Uzate Făurei, prin realizarea bazinului de egalizare și omogenizare care va alimenta stația de epurare cu un debit constant.

Contractul recent semnat este asigurat prin următoarea schemă de cofinanțare: 6% contribuție CUP „Dunărea” Brăila, 1,88% buget local, 12,22% contribuție publică națională și aproape 80% (mai precis, 79,9%) contribuția Uniunii Europene.

În ansamblul său, obiectivul Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din județul Brăila îl reprezintă creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației. Valoarea totală a proiectului este de 1.385.022.604,06 lei, din care valoarea cofinanțării din Fondul de Coeziune (prin POIM) este de 932.088.758,06 lei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro