Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a lansat, zilele trecute, proiectul "Înfiinţarea şi Sprijinirea Reţelei Naţionale de Dezvoltare Rurală", program prin care vor fi alocate timp de aproape patru ani, circa 108 milioane de lei, în vederea stimulării dezvoltării zonelor rurale din România. Organizarea reţelei s-a făcut pe regiunile de dezvoltare, astfel încât centrul regional al RNDR pe regiunea SE este la Brăila. "Funcţionarea Reţelei Naţionale de Dezvoltare (RNDR) este o normă europeană asumată de statul român şi, în acelaşi timp, reprezintă o oportunitate pentru stimularea dezvoltării zonelor rurale din România. Reţeaua românească se alătură astfel celorlalte reţele naţionale din Uniunea Europeană şi beneficiază de informaţiile şi experienţa dintr-un spaţiu vast şi performant. Prin acest proiect, RNDR va asigura legătura între actorii din mediul rural românesc şi cei din Uniunea Europeană, contribuind în acest fel la dezvoltarea eficientă, durabilă şi coordonată a întregului spaţiu rural european. Mai concret, orice fermier care vrea să acceseze vreuna dintre măsurile din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală va putea apela la noi pentru sprijin direct", ne-a declarat Silvia Gănescu, directorul Biroului Regional Brăila al RNDR.
Demarat la începutul acestui an, proiectul "Înfiinţarea şi Sprijinirea Reţelei Naţionale de Dezvoltare Rurală" este iniţiat de Ministerul Agriculturii, beneficiază de finanţare din partea Uniunii Europene şi
Guvernul României şi este implementat de compania spaniolă "Innovacion y Desarrollo Local, SL-IDEL".
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.