Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Raziile politistilor au subtiat buzunarele a zeci de braileni

In acest week-end, zeci de braileni au trecut prin sita Politiei in urma unor razii tematice desfasurate atit in municipiu, cit si in judet, actiuni care au urmarit depistarea si sanctionarea celor care incalca legea. Printre obiectivele pe care oamenii legii le-au mai avut in vedere pe parcursul derularii raziilor s-au aflat si prevenirea si combaterea evenimentelor rutiere, dar si a actelor comise cu violenta. Bilantul actiunilor arata 73 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 21.989 lei, cele mai multe fiind aplicate pentru abaterile de la normele rutiere.
Startul raziilor a fost dat in noaptea de 12 spre 13 ianuarie, de lucratori din cadrul Compartimentului Sisteme de Paza al Biroului de Politie Urbana, care au continuat actiunile specifice privind respectarea normelor in vigoare referitoare la asigurarea pazei obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanei. Controalele au vizat 12 unitati din municipiul Braila, in urma carora au fost aplicate 7 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 500 lei. Printre unitatile unde politistii au gasit nereguli se numara Serviciul Public de Asistenta Sociala, SC "DA" Braila, SC "Emirisa" SRL, SC "Tracon" SA si SC "Biltas" SRL, paznicii de aici fiind depistati fie sub influenta bauturilor alcoolice, fie dormind in timpul serviciului.
Simbata dimineata a venit rindul lucratorilor din cadrul Politiei orasului Insuratei, care au desfasurat o actiune preventiva ce a urmarit protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si respectarea prevederilor legale privind circulatia pe drumurile publice. Politistii au efectuat controale asupra activitatii economice a 15 societati comerciale si 7 producatori particulari, au legitimat 29 de persoane si au aplicat 7 sanctiuni contraventionale, in valoare de 456 lei. Citeva ore mai tirziu, lucratori din cadrul Biroului de Politie Rurala, impreuna cu agentii de la posturile de politie arondate, au actionat in zona unitatilor economice tip discoteca, urmarind prevenirea si combaterea actelor si faptelor comise cu violenta. La o discoteca din comuna Tichilesti a fost depistat un grup format din 9 tineri, care au provocat scandal in incinta unitatii si au agresat doua persoane. Victimele au refuzat internarea la spital, pentru ingrijiri medicale, cit si formularea plingerilor impotriva autorilor, scandalagii scapind doar cu cite o amenda.
Cele mai multe sanctiuni au fost aplicate duminica, de lucratori din cadrul Serviciului Politiei Rutiere, Politiei orasului Insuratei, Posturilor de Politie, Biroului de Politie Rurala si Biroului de Politie Transporturi, care au actionat pentru prevenirea si combaterea evenimentelor rutiere si au urmarit modul de respectare a regulilor de circulatie pe drumurile publice a posesorilor de carute. "Politistii au controlat in trafic 44 de atelaje hipo, din care 4 au fost ridicate in vederea confiscarii intrucit circulau pe DE 577, au aplicat 50 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 19.233 lei si au aplicat 22 puncte de penalizare.
Pe parcursul actiunii, politistii din cadrul Biroului de Politie Transporturi l-au prins in flagrant pe Cristian C. (19 ani), din Braila, dupa ce a sustras 150 metri cablu cu insertie din cupru, de la doua poduri rulante din incinta SC "Aker" SA. Prejudiciul, in valoare de 1.000 lei, a fost recuperat, iar in cauza s-a intocmit dosar penal", ne-a precizat subinspector Jenel Sogor, purtator de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii