Razii de week-end | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Razii de week-end

• vineri, polițiștii au dat amenzi de peste 113.000 de lei, iar sâmbătă sancțiunile au depășit 75.000 de lei • duminică, polițiștii au constatat 188 de fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică, fiind aplicate amenzi în valoare de aproximativ 89.000 de lei • peste 70 de șoferi vitezomani, opriți din drum de polițiști, în numai câteva ore

 

Polițiștii au acționat, în week-end, la nivelul întregului județ, pentru a preveni faptele antisociale. Mai mulți șoferi care nu au ținut cont de lege au rămas fără permis.

Vineri, polițiștii au intervenit la 60 de evenimente, dintre care 54 au fost sesizate de cetățeni prin 112. Polițiștii au constatat 165 de fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică, iar intervențiile au fost imediate, fiind aplicate amenzi în valoare de peste 113.000 de lei. ”Pentru menținerea siguranței rutiere, 12  șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic.
De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice autovehiculele care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, patru certificate de înmatriculare au fost retrase până la remedierea problemelor constatate”,
au precizat polițiștii.
În total, la data de 5 iulie, pe raza județului au fost semnalate 34 de posibile infracțiuni.

 

Polițiștii le-au tăiat calea șoferilor băuți și fără permis

În noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 00:20, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Însurăței au oprit în trafic un bărbat de 38 de ani, din orașul Însurăței, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal.

La data de 6 iulie, la ora 04:15, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic un tânăr, în vârstă de 26 de ani, din Brăila în timp ce conducea un vehicul pe DN 22B, către municipiul Galați. Fiind verificat în bazele de date, polițiștii au constatat că acesta are dreptul de a conduce suspendat. A fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind zero. ”Totodată, acesta a fost testat și cu aparatul drugtest, rezultând indicii cu privire la o posibilă prezență a substanţelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii consumului de substanțe interzise.
În cauză a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducere având exercitarea dreptului de a conduce autovehicule suspendată”
, au precizat polițiștii.
Polițiștii reamintesc prevederile legale în contextul intrării în vigoare a O.U.G nr. 84/2024 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în scopul creşterii siguranței, cu privire la procedura comunicării procesului-verbal atunci când contravenientul, deşi prezent la încheierea procesului-verbal, refuză primirea acestuia. Astfel, dacă refuzul primirii procesului-verbal este înregistrat audio-video de către polițist, cu un mijloc tehnic din dotare, acest aspect fiind menționat în cuprinsul documentului de constatare, se consideră că procedura comunicării procesului-verbal a fost îndeplinită pe loc. ”Prin urmare, unitatea din care face parte agentul constatator nu mai este obligată să comunice la domiciliul contravenientului un exemplar al acestuia. Pentru a obține o copie, demersurile vor fi întreprinse de către contravenient, care va trebui să solicite ulterior emiterea acesteia unității din care face parte agentul constatator”, explică polițiștii.

Aproximativ 300 de fapte au perturbat ordinea publică, sâmbătă și duminică
Sâmbătă, polițiștii au intervenit la 30 de evenimente și au constatat 113 fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică. În acest sens, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 75.000 de lei. În plus, 11 șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, iar trei certificate de înmatriculare au fost retrase până la remedierea problemelor constatate la autoturisme.
În total, sâmbătă, pe raza județului, au fost semnalate 19 de posibile infracțiuni.
Polițiștii au acționat și duminică, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 15 acțiuni și au intervenit la 63 de evenimente, dintre care 53 au fost sesizate de cetățeni prin 112. ”Eforturile de menținere a ordinii și siguranței publice au dus la identificarea și sancționarea a numeroase fapte penale și contravenții, contribuind astfel la creșterea siguranței cetățenilor. Polițiștii au constatat 188 de fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică. Au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 89.000 de lei”, au spus polițiștii.
Pentru menținerea siguranței rutiere, cinci șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, iar cinci certificate de înmatriculare au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.
În total, duminică, au fost semnalate 28 de posibile infracțiuni.

 

Viteza, una dintre cauzele principale ale accidentelor

Având în vedere faptul că viteza neadaptată condițiilor de drum și cea neregulamentară se regăsesc printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere, arată polițiștii, la data de 7 iulie, în intervalul orar 14:30-21.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Rutier și Poliției Făurei și Însurăței au desfășurat o acțiune pentru combaterea acestor cauze și reducerea riscului rutier în contextul sezonului estival. ”În acest context, polițiștii au aplicat 98 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 43.000 de lei, conform O.U.G. 195/2002, dintre care 71 pentru viteză, 14 pentru neportul centurii de siguranță, una pentru neacordare prioritate vehicule și restul pentru alte abateri”, au spus reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.
Ca măsură complementară, polițiștii au reținut în vederea suspendării trei permise de conducere, dintre care două pentru viteză (pentru depășirea cu peste 50 km/h), și unul pentru necordare prioritate vehicule și un certificat de înmatriculare pentru lipsa RCA.
Polițiștii vor continua să acționeze pe raza județului pentru prevenirea oricăror evenimente rutiere și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro