Mergi la conţinutul principal

Razii de sâmbătă și duminică: sute de persoane legitimate și amenzi record

în week-end, polițiștii brăileni au acționat în municipiu și județ, în mod activ și implicat, în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța cetățenilor • sâmbătă, numai într-o primă rundă de controale, polițiștii au aplicat 137 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 66.155 de lei • polițiștii au acționat în zona piețelor din municipiul Brăila și a centrelor comerciale, în scopul prevenirii faptelor antisociale, prevenirea infracțiunilor stradale și pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor

 

Sute de persoane legitimate și amenzi usturătoare pentru indivizii care nu țin cont de lege. Șoferii care s-au urcat băuți sau drogați la volan, au avut de dat explicații în fața polițiștilor.

Sâmbătă, 16 septembrie, în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat 18 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri. Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 46 de evenimente, 31 dintre acestea fiind sesizate prin apel 112. “Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 137 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 66.155 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 6 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare”, au transmis polițiștii.

În cadrul acțiunilor, cu ocazia Festivalului Istoric Vladislav I, cetățenii au fost informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv, precum și de prevederile Legii 213/2023.

De asemenea, în contextul Zilelor comunei Bărăganu, unde au participat aproximativ 1.500 de persoane, polițiștii și jandarmii au asigurat o prezență vizibilă în toate zonele de desfășurare a manifestărilor, pentru prevenirea oricăror incidente antisociale, dar și pentru a interveni într-o manieră promptă în cazul unor posibile situații de risc.

Astfel, au fost legitimate 40 de persoane, controlate 27 de autovehicule, efectuate 20 de testări cu aparatul etilotest și aplicate opt sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate, în valoare totală de 5.480 de lei.

Pe timpul desfășurării manifestărilor nu au fost înregistrate evenimente negative.

 

Razii în piețe și centre comeciale

Sâmbătă, în intervalul orar 09:30-12:30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila sprijiniți de jandarmi și poliție locală au acționat în sistem integrat în zona piețelor din municipiul Brăila și a centrelor comerciale,în scopul prevenirii faptelor antisociale, prevenirea infracțiunilor stradale, depistarea infracțiunilor privind pescuitul și acvacultura precum și pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor. “În acest context, au fost legitimate 83 de persoane, verificate 3 unități de alimentație publică de tip cafe-bar, au fost controlate 42 de vehicule, 21 de șoferi fiind testați cu aparatul etilotest. Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.175 de lei, fiind reținute 2 permise de conducere și un certificat de înmatriculare”, au precizat polițiștii.

Totodată, intervalul orar 17:00-01:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au desfășurat o acțiune de tip Blitz, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic și reducerea riscului rutier.

În acest context, au fost legitimate persoane și controlate vehiculele, fiind testați cu aparatul etilotest 70 de șoferi.

Au fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care 9 pentru viteză neregulamentară, 32 pentru bicicliști, 10 pentru neportul centurii de siguranță, una pentru lipsa I.T.P. și restul pentru alte abateri, în valoare totală de 9.680 de lei.

 

Blocada de duminică

Duminică, 17 septembrie,în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat 20 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.

Activitățile și controalele au vizat prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență, a tâlhăriilor, a infracțiunilor de furt din buzunare, dar și monitorizarea situațiilor conflictuale și aplicarea măsurilor legale care se impun. Polițiștii au intervenit la 70 de evenimente, 53 dintre acestea fiind sesizate prin apel 112.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 298 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 91.765 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 11 permise de conducere și 8 certificate de înmatriculare. În cadrul acțiunilor au fost legitimați cetățenii, fiind informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv și controlate autovehiculele oprite”, au mai spus polițiștii.

                                                        

Peste  30 de șoferi testați cu aparatul etilotest și drugtest.

Duminică, în intervalul orar 22:00-01:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au desfășurat o acțiune pentru prevenirea conducerii sub influența alcoolului sau a drogurilor.

În acest context, au fost legitimate 35 de persoane și controlate 32 de vehicule, fiind testați cu aparatul etilotest 32 de șoferi și doi șoferi cu aparatul drugtest.

Totodată, intervalul orar 15:00-18:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ianca au desfășurat o acțiune de tip Blitz, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză, neacordarea priorității de trecere a vehiculelor cât și a nerespectării normelor rutiere de către bicicliști. Au fost legitimate 36 de persoane și controlate 25 de vehicule, fiind testați cu aparatul etilotest șoferii. “Au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care 10 pentru viteză neregulamentară, 6 pentru bicicliști și restul pentru alte abateri, în valoare totală de 7.250 de lei”, au spus polițiștii.

În cadrul acțiunilor a fost constatată în flagrant o infracțiune. În jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Făurei au oprit în trafic un tânăr de 27 ani, din localitatea Surdila-Găiseanca, în timp ce conducea un vehicul pe raza localității de domiciliu. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele său a fost întocmit dosar penal.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro