Mergi la conţinutul principal

Razii în discoteci şi pe şosele

Petrecăreţii din discoteci şi baruri puşi pe scandal au fost în vizorul poliţiştilor în acest week-end. Aproape 200 de persoane au fost legitimate, jumătate dintre acestea fiind controlate corporal sumar.
Şoferii teribilişti şi comercianţii din pieţe şi târguri, în special cei obişnuiţi să înşele la cântar au fost şi ei "vânaţi" de oamenii legii.
În zilele de sâmbătă şi duminică, poliţiştii brăileni au desfăşurat activităţi intense pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică. Poliţiştii rutieri, de ordine publică, investigarea fraudelor şi de investigaţii criminale, din cadrul poliţiei municipiului, poliţiilor orăşeneşti şi secţiilor de poliţie rurală au dat o raită prin zona discotecilor, barurilor şi altor unităţi de alimentaţie publică cu profil similar. Oamenii legii au acţionat pentru a preveni comiterea faptelor de violenţă, a actelor ilegale de comerţ, a furturilor de pe tarabe şi din buzunare, precum şi pentru reducerea numărului accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie. "Echipele participante au efectuat controale la 22 de societăţi comerciale cu profil comerţ, discotecă, cafe-bar şi jocuri mecanice, 10 întreprinderi individuale şi 7 producători particulari. Au fost legitimate 187 persoane, 98 fiind controlate corporal sumar şi controlate în trafic 112 autovehicule. Pe timpul desfăşurării acţiunilor au fost constatate 65 contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 15.785 de lei, 18 fiind aplicate conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 17 la Legea 12/1990 (republicată), protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 28 conform OUG.195/2002 (republicată), privind circulaţia pe drumurile publice şi două pentru alte abateri", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Carne de porc şi oaie, confiscată de poliţişti

Duminică, ofiţeri de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, lucrători de la Poliţia Rurală şi inspectori din cadrul DSVSA Brăila au actionat, între orele 6.00- 12.00, pe raza localităţii Şuţeşti, pentru asigurarea siguranţei alimentelor de origine animală, destinate consumului uman. Poliţiştii i-au identificat, în curtea localnicului Constantin V. (70 de ani), pe Fănică O. (46 de ani), din oraşul Ianca şi Alexandru M. (63 de ani), din comuna Movila Miresii, care ofereau spre vânzare carne de porc şi de oaie, fără a respecta normele legale. În urma cântăririi au rezultat cantităţile de 160 kg carne de porc şi 19 kg carne de oaie, care au fost confiscate, în vederea distrugerii. Cele trei persoane depistate s-au ales cu câte o amendă în valoare de 600 de lei.
În plasa poliţiştilor au picat şi doi tulceni care transportau peşte fără acte. Lucrători de la Poliţia Municipiului Brăila l-au depistat în trafic, pe Vadul Ghecetului, pe Gelu C. (41 de ani), din comuna Smârdan, în timp ce transporta cu autoturismul 13 kg de peşte congelat, din speciile crap şi somn. Enache P. (31 de ani), din comuna Izvoarele avea şi el în maşină cantitatea de 33 kg de peşte congelat, din speciile crap, ştiucă şi somn. Cei doi au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Brăila, pentru continuarea cercetărilor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro