Mergi la conţinutul principal

Razboi intre Finante si Politie

Printr-o sentinta definitiva a instantei de judecata, Directia Finantelor Publice Braila a fost obligata sa plateasca retroactiv sumele datorate membrilor comisiilor de evaluare a bunurilor confiscate, cu indexarile aferente. Magistratii le-au dat astfel cistig de cauza politistilor, membri in comisii, care, satui sa isi astepte banii neprimiti din primavara anului 2007, s-au adresat instantei si au cistigat. Alaturi de politisti, isi vor primi banii restanti si ceilalti membri ai comisiilor, respectiv reprezentanti ai Garzii Financiare, Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) si ai Fiscului.
Decizia instantei a fost comunicata, in cadrul Colegiului Prefectural, chiar de seful Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Braila, comisar Catalin Chivu. El a precizat ca subordonatii sai au o contributie importanta la completarea bugetului de stat, cu sume semnificative, reprezentind contravaloarea bunurilor sau sumelor confiscate in fiecare an, fara ca institutia, in sine, sa beneficieze de vreun leu. "Politistii au contribuit in mod direct la bugetul de stat prin aceea ca marea majoritate si pot sa spun 99,9% dintre bunurile confiscate au fost supuse acelei comisii mixte compuse din reprezentanti ai Directiei Finantelor Publice Braila, ai Politiei si ai celorlalte institutii. Cu durere in suflet va spun ca am fost nevoiti sa actionam in instanta pentru a ne obtine drepturile cuvenite de lege", a precizat seful IPJ.
Avind in vedere sentinta definitiva, precum si faptul ca in toate celelalte judete, s-au facut aceste plati, prefectul judetului, Mihaela Marcu, i-a cerut sefului IJP sa se autosesizeze impotriva persoanelor de la Finante, vinovate de ceea ce ea a
numit "abuz in serviciu". Prefectul este de parere, ca din cauza
celor de la Finante, se prejudiciaza acum bugetul de stat cu
contravaloarea indexarilor dispuse de instanta, iar cei vinovati ar
trebui sa plateasca. "O sa va rog sa va autosesizati vizazi de modul in care au fost incalcate drepturile membrilor comisiei, prin neplata indemnizatiilor lunare. Este un abuz in serviciu care a determinat si prejudicierea bugetului de stat. Pentru ca a plati acum, conform hotaririlor judecatoresti ramase definitive, indemnizatiile indexate fata de perioada respectiva, indexarile reprezinta un prejudiciu la bugetul de stat", a spus prefectul judetului, Mihaela Marcu.
Potrivit legislatiei in vigoare, toate bunurile confiscate de Politie,
Garda Financiara sau Oficiul pentru Protectia Consumatorului, care
pot fi valorificate, sint trecute printr-o comisie de evaluare, care
stabileste pretul minim la care acestea pot fi vindute, banii intrind
la buget. Comisiile sint formate din reprezentanti ai celor trei
institutii, plus ai Fiscului, care ar fi trebuit platiti cu 300 RON lunar,
pentru munca lor. Desi in toata tara platile s-au facut fara nici o
problema, la Braila, din primavara anului trecut, aceste persoane
nu au mai primit nici un leu, dat fiind ca reprezentantii Directiei
Finantelor Publice au considerat ca acest lucru nu este legal.
In ce o priveste, conducerea Directiei Finantelor Publice Braila a precizat ca in legatura cu aceasta situatie va raspunde
ziaristilor doar la intrebari formulate in scris, in termenul legal, de 30
de zile.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu