Mergi la conţinutul principal

Rata de infectare la Brăila, în continuă scădere!

* conform cifrelor oficiale, pe 1 Decembrie, incidența covid la 1000 de locuitori în municipiul Brăila a fost de 1,52, iar la nivel de județ a fost de 1,24 de cazuri la mia de locuitori * în județ, deja șase localități au înregistrat incidență 0

 

Vești bune, în prag de sărbători! Tot mai puține cazuri noi de Covid-19 depistate în Brăila și tot mai mulți pacienți vindecați și externați din spitale. Chiar dacă nu e cazul să ne relaxăm, după cum atrag atenția specialiștii în sănătate publică, se observă că la Brăila, dar și în majoritatea celorlalte județe ale țării, rata de infectare a înregistrat un trend descrescător în ultimele trei săptămâni. Așa se face că miercuri, 1 Decembrie, potrivit unei centralizări a Direcției de Sănătate Publică Brăila, incidența Covid-19 la 1.000 de locuitori, în municipiu, a fost de 1,52, în timp ce la nivel de județ a fost de 1,24 de cazuri la o mie de locuitori. Și numărul spitalizărilor a scăzut semnificativ, cel puțin oficial. Conform unei situații transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brăila, la finele lunii noiembrie, mai erau internați 98 de pacienți Covid. Totodată, și numărul vaccinărilor a crescut la Brăila, pe 1 Decembrie a.c., depășind cifra de 152.000 de persoane, din care aproape 90.000 de persoane cu două doze și aproape 16.000 de brăileni cu doza booster.

În ceea ce privește numărul cazurilor noi confirmate cu coronavirus, tot la finele lunii noiembrie, potrivit ISU Brăila, a fost de doar cinci persoane, numărul pacienților externați fiind chiar mai mare, respectiv șapte pacienți vindecați. În scădere este și numărul deceselor din cauze asociate Covid, fiind înregistrate trei cazuri, după cum arată ultima situație transmisă de ISU Brăila.

La fel de optimiste sunt și cifrele din județ, dacă ținem cont de datele oficiale, care arată că șase localități brăilene precum Mărașu, Râmnicelu, Scorțaru Nou, Surdila-Greci, Traian și Mircea Vodă au înregistrat pe 1 Decembrie  incidența 0, adică niciun caz Covid confirmat și înregistrat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu