Mergi la conţinutul principal

Rata şomajului la Brăila: 6,67 %

În primele 10 luni ale acestui an, în judeţul Brăila figurau în jur de 8.800 de şomeri. Potrivit datele raportate de Agenţia Judeţeană de Ocuparea Forţei de Muncă Brăila, cea mai mare rată a şomajului este înregistrată în rândul bărbaţilor, cu nivel de pregătire primar, gimnazial şi profesional/şcoală de arte şi meserii, cei mai puţini şomeri fiind absolvenţii de studii superioare.
Astfel, conform AJOFM Brăila, din totalul şomerilor aflaţi în evidenţe la data de 31.10.2014, 3.313 sunt femei, 5.452 bărbaţi, 1.484 şomeri indemnizaţi, 7.281 şomeri neindemnizaţi, 6076 şomeri din mediul rural şi 2.689 din mediul urban.
Rata şomajului înregistrat la finele lunii octombrie 2014, la nivelul judeţului Braila, a fost de 6,67 %, în creştere cu 0,02 puncte procentuale faţa de luna anterioară şi în uşoară scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Pe de altă parte, reprezentanţii forţei de muncă ne dau şi veşti bune.
Astfel, în urma activităţilor desfăşurate de A.J.O.F.M. Brăila în primele 10 luni din an, au dobândit statutul de persoană ocupată peste 4.500 solicitanţi de loc de muncă. După cum informează AFOFM, aceştia au participat la măsuri active de informare, consiliere şi orientare profesională, servicii de medierea muncii, cursuri de formare profesională, completarea veniturilor salariale ale şomerilor care se încadrează înainte de expirarea şomajului, stimularea mobilităţii forţei de muncă şi prime de încadrare pentru angajarea în muncă a absolvenţilor. Dintre persoanele ocupate, 30,5 % sunt reprezentate de femei, iar 69,5 % de bărbaţi, 26,3 % de persoane din mediul rural, iar 73,7 % din mediul urban. Cele mai multe dintre persoanele ocupate au vârsta peste 45 ani, reprezentând un procent de 38,6 %. Structura persoanelor angajate pe niveluri de pregătire şcolară s-a prezentat astfel: 64,7 % şomeri cu nivel de pregătire primar, gimnazial şi profesional/şcoală de arte şi meserii, 24,9 % cu nivel de pregătire liceal/postliceal şi 10,4 % cu nivel de pregătire universitar.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro