Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Raspunsuri mistocaresti la petitiile brailenilor

Cei care au intrat vreodata pe site-ul www.domnuleprimar.ro, pentru a face diferite sesizari sau comentarii cu privire la problemele cu care se confrunta municipiul Braila, au putut constata ca in majoritatea cazurilor, primesc si raspunsuri la intrebarile postate. Raspunsurile apar sub semnatura primarului urbei, asa ca oamenii nu au niciun motiv de a se indoi de veridicitatea lor. Din nefericire insa, mai multi braileni au fost deranjati de modul subiectiv si uneori deplasat in care sint intocmite citeva dintre raspunsuri, si au facut acest lucru public. Un exemplu in acest sens ar fi urmatoarea corespondenta virtuala intre un cetatean si primar. Sesizare postata pe data de 26 mai 2007: "Domnule Sever Cibu,
Copilul meu de patru ani si jumatate a fost muscat ieri linga bloc de un ciine - pe care sotul meu l-a OMORIT la scurt timp cu o ranga de metal iar pe alti 8 i-a otravit intr-o noapte si i-a ingropat in curtea blocului. In halul asta am ajuns domnule Cibu din cauza indiferentei si prostiei dumneavoastra! Un vecin vrea sa-l reclame pe sotul meu la Protectia animalelor. Chiar nu se poate rezolva nimic cu acesti ciini de care nu ne mai putem misca nicaieri. E asa de greu sa organizati un departament la Primarie pentru a rezolva aceasta mare problema a urbei noastre? Va bateti joc de acest oras, cindva important. Sa va fie rusine!". Raspunsul primarului a venit pe data de 9 iunie: "Regret intimplarea cu copilul dumneavoastra, dar nu ma pot abtine sa nu vad ciinele din sotul dumneavoastra. Daca din greseala, la joaca, copilul era imbrincit de alt copil si cadea si isi rupea o mina, sotul ce facea? Iesea si rupea ambele picioare ale copilului vinovat si se ducea si acasa si ii omora parintii ca l-au lasat afara, urmind sa ceara cont Primariei ca la spital cind ati fost sa puneti mina rupta in gips nu aveau fese sterile. Incercati sa fiti mai umani, ca de aceea am ajuns sa ne muscam intre noi mai ceva decit ciinii omoriti de dumneavoastra". Si raspunsul continua cu informatii oficiale. Uimiti de acest raspuns care se presupune ca vine din partea edilului sef al Brailei, l-am intrebat pe acesta daca a postat vreodata asa ceva pe site-ul respectiv.
Constantin Cibu a raspuns sincer "nu" si a fost curios sa vada si el ce anume era scris in numele sau. Intrebat cine anume da raspunsuri brailenilor sub semnatura primarului, Cibu a recunoscut ca l-a insarcinat pe consilierul sau personal, Florin Ionascu, sa faca acest lucru, dar ca nu i-a dat voie sa scrie tot ce ii trece prin cap, fara sa il consulte mai intii: "E adevarat ca Ionascu raspunde la astea, dar i-am zis sa imi spuna si mie mai intii. Nu sint de acord cu gestul de barbarie pe care l-a facut sotul femeii respective. Nu e o solutie sa omori animalele. Ionascu stie cit de mult iubesc eu animalele si cred ca s-a gindit ca un astfel de raspuns as da eu, dar e adevarat ca un raspuns din partea unui primar nu ar trebui sa arate asa". Suparat pe consilierul care si-a permis sa emita niste afirmatii atit de personale si nelalocul lor pentru situatia respectiva, Cibu chiar l-a sunat pe acesta si i-a cerut in mod explicit sa nu mai posteze raspunsuri fara sa se consulte cu el mai intii.

Solutie de pseudoprimar: serviciu de ecarisat bagabontii

Sesizarea, postata pe data de 2 mai 2007: "Prea multi vagabonzi pe strazi. Cind vom scapa de bagabontii din acest oras sa ne putem intoarce si noi mai linistiti la casele noastre?". Si iata si raspunsul postat pe data de 9 iunie 2007: "Eu zic.... sa lasam ciinii maidanezi sa se inmulteasca, iar seara cind umbla bagabontii, sa-i muste. Acestia turbeaza si mor. Asta ar fi o varianta. Dar ar mai fi una:
sa infiintam un serviciu de ecarisat bagabontii si sa le dam portofelele cu soricioaica sa moara, sa-i vedem morti pe la colturi. Glumeam, normal. Este o problema si a vagabondajului. Daca ati vazut, am facut unele dotari la politia comunitara, inca mai se fac angajari si o sa incepem si cu marirea numarului de patrule de noapte, in special in cartiere si pe strazile marginase si, de ce nu, chiar vom apela si la sprijinul jandarmeriei".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii