Mergi la conţinutul principal

"Rapsodie în doi" pe scena Teatrului brăilean

• spectacolul se joacă vineri, 23 octombrie, de la ora 18.00, la Sala Mare

 

Vineri, 23 octombrie, de la ora 18.00, la Sala Mare a Teatrului „Maria Filotti” se joacă RAPSODIE ÎN DOI, un spectacol coupe din dramaturgia lui Teodor Mazilu, un colaj teatral din Frumos e în septembrie la Veneţia şi Proştii sub clar de lună.

Creaţie colectivă a trupei de actori, coordonată regizoral şi scenografic de Lucian Sabados, pe muzica originală interpretată live de Cornel Cristei la pian şi actriţa Wanessa Radu - voce, scenografia piesei este semnată de Carmen Rus şi Mariana Bogdan. Distribuţia acestui spectacol, în ordinea intrării în scenă este următoarea: Liviu Pintileasa, Ramona Gîngă, Emilian Oprea, Mihaela Trofimov, Corina Borş, Silviu Debu şi Narcisa Novac.

Duminică, pe 25 octombrie, de la ora 18.00, în Sala Mare va fi prezentată o altă creaţie colectivă a trupei de actori brăileni, coordonator regie Lucian Sabados – ZĂPEZILE DE ALTĂDATĂ de Dumitru Solomon.

Comedia ZĂPEZILE DE ALTĂDATĂ scrisă de Dumitru Solomon confirmă longevitatea râsului pe reţetă naţională. Odată intrat în eterna poveste a certurilor între îndrăgostiţi, fraternizând, după preferinţă, cu bărbatul pragmatic sau femeia care visează veşnic la romantism, singura provocare a spectatorului este să reziste cu sobrietate replicilor spumoase.

“ZĂPEZILE DE ALTĂDATĂ”, spectacol cu un titlu sugerat de un celebru vers al lui François Villon, oferă perspectiva umoristică prin care poate fi privită o căsnicie obişnuită, ajunsă într-un moment de blazare, când tocmai cel care îşi declarase cu cel mai mare patos amorul, capitulează. “ZĂPEZILE DE ALTĂDATĂ” este un spectacol la care se râde la replică, întreg eşafodajul pe care a fost creat sprijinindu-se pe un schimb de cuvinte spumos, comic, revigorant, cu o distribuţie de excepţie, în ordinea intrării în scenă: Nicholas Caţianis, Blanca Doba, Adrian ştefan, Monica Ivaşcu, Marcel Turcoianu, Elena Andron, Zane Jarcu, Cătălina Nedelea, Flori Popa, Dan Moldoveanu, Valentin Terente, Emilia Mocanu şi Silvia Tariq.

Textul, o comedie savuroasă, trimite la versul „Dar unde sunt zăpezile de altădată?” din poezia lui François Villon. Dramaturgul Dumitru Solomon a fost pasionat de filozofii clasici, a mai scris despre Socrate, Platon şi despre arma secretă a lui Arhimede, fiind influenţat şi de dramaturgia lui Camil Petrescu şi a lui Henrik Ibsen şi a îmbrăţişat până la urmă teatrul de avangardă, experimentalist.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro