Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Raportul privind presupusele motive de suspendare a presedintelui va fi depus azi

Deputatul de Braila Mihai Tudose considera ca nu a fost posibil ca acea comisie infiintata pentru a studia constitutionalitatea faptelor presedintelui care, in opinia PSD, sint atit de grave, incit constituie motiv de suspendare a lui Traian Basescu nu a reusit sa aprofundeze intreaga lista prezentata de PSD. Acesta a precizat ca principalul motiv il constituie refuzul unora dintre cei invitati la audieri sa vina si sa dea explicatiile necesare. Tudose a precizat insa ca aceasta comisie, din care face si el parte, nu se doreste a fi
o Inchizitie, asa cum o percep unii dintre politicieni: "Este o mare confuzie, comisia nu ancheteaza presedintele, nu ancheteaza faptele pe care le-a comis acesta, ci verifica daca acele fapte trecute in cererea de suspendare prezentata de PSD sint sau nu temeinice si intr-adevar au adus atingere Constitutiei. Regretul meu este ca PD a refuzat si de data aceasta sa faca parte din comisie, desi erau bineveniti. Nu este vorba despre o Inchizitie, ci despre o comisie care arunca un ochi mai atent asupra incadrarii acestor fapte, din punct de vedere constitutional. Eu am mai spus-o, Constitutia are un termen nefericit, "fapte grave". Ce inseamna fapte grave, mai ales in cazul presedintelui? Cred ca aceasta inseamna ca pur si simplu nu ai voie sa incalci Constitutia. In ce priveste activitatea comisiei, colateral au aparut o multime de alte subiecte, inclusiv cel cu interceptarile SIE, care vor face probabil subiectul altor comisii, altor verificari, altor comentarii".
Cit priveste personalitatile care au refuzat sa raspunda invitatiei la audieri, Tudose a dat citeva detalii: "Ma refer, mai clar, la ministrii PD care au refuzat sa vina, invocind tot felul de pretexte si mizind pe termenul scurt pe care comisia l-a avut la dispozitie pentru a depune raportul. Cotroceniul a refuzat orice colaborare, atit la nivel de punere la dispozitie a unor documente privind regimul de inregistrare a diverselor acte, cit si prezentarea celui care raspunde efectiv de acest trafic, incepind de la cel care se ocupa de probleme cetatenesti si terminind cu seful Cancelariei. Asa intelege presedintia sa trateze Parlamentul, cum, de altfel, ne-a obisnuit".
Raportul va fi depus astazi de catre comisie la presedintii celor doua camere, acesta urmind a fi prezentat in plen.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii