Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Radu Stroe a cerut SRI sa spuna daca a interceptat convorbirile Nastasiu-Hayssam

Senatorul PNL Radu Stroe, presedintele Comisiei de control a activitatii SRI a cerut, simbata, serviciului de informatii sa-i comunice daca convorbirile telefonice dintre procurorul Ciprian Nastasiu si Omar Hayssam au fost interceptate de institutie si daca au existat mandate pentru acestea.
Parlamentarul a precizat ca a transmis, in acest sens o scrisoare directorului SRI, George Maior in care mai cere si alte clarificari legate de convorbirile Nastasiu-Hayssam.
"Din pacate numai presa s-a preocupat de aceasta chestiune. Nu am auzit ca institutiile statului, in special cele care privesc securitatea nationala, sa aiba pina in prezent un punct de vedere exprimat in mod clar. Din acest motiv, din punctul de vedere al Comisiei SRI, am decis, si azi dimineata (simbata dimineata, n.red.) am transmis o scrisoare directorului SRI (George Maior, n.red.) prin care ii fac unele sugestii si solicit unele raspunsuri legate de textul acelor discutii telefonice", a declarat Stroe.
El a aratat ca a solicitat SRI sa precizeze daca interceptarile telefonice respective si inregistrarile acestora au fost efectuate de catre SRI si daca au existat mandate si autorizatii in aceasta directie, prevazute de lege.
Stroe a mai cerut SRI sa precizeze daca a luat in discutie o serie de pasaje din aceste convorbiri, respectiv cele care vizeaza identificarea personajului numit “profesorul" sau aspectele legate de actiunile acestuia, identificate in cadrul convorbirilor prin cuvintele “profesorul a sarit la gitul lor".
Parlamentarul a mai cerut SRI sa precizeze daca a luat in discutie plecarea din tara cu pasaport fals a lui Omar Hayssam sau faptul ca el personal (Radu Stroe, n.red.) sau Comisia SRI, pe care o prezideaza, l-ar fi “albit" pe Omar Hayssam.
“Am cerut SRI sa discute aceste lucruri, sa le analizeze, impreuna cu structurile respective, si sa vada in ce masura lucrurile stau intr-un fel sau altul", a aratat Stroe.
El a adaugat ca a cerut SRI date si informatii cu privire la persoanele din cadrul SRI sau din afara acestuia care au contribuit sau ar fi putut contribui la iesirea din tara a lui Oamr Hayssam ori au cunoscut despre acest fapt nu numai la momentul respectiv, ci si pina in prezent, inclusiv dupa aparitia transcriptul discutiilor telefonice dintre procurorul Ciprian Anastasiu si Omar Hayssam.
Stroe a mai spus ca a solicitat punctul de vedere al SRI in legatura cu propria autosesizare a serviciului in legatura cu o serie de elemente din cadrul transcriptului discutiilor telefonice dintre procurorul Ciprian Anastasiu si Omar Hayssam.
Senatorul PNL a precizat 25-27 ianurie Comisia de control al activitatii SRI va avea o prima sedinta, SRI avind timp pina atunci sa isi pregateasca raspunsurile.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii