Mergi la conţinutul principal

Radu Bogăţeanu a ajuns în arest

* poliţiştii au fost nevoiţi să intrevină şi să îl imobilizeze, întrucât acesta refuza să părăsească localul * fiind liberat provizoriu sub control judiciar din anul 2006, poliţiştii au luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă * ieri, instanţa de judecată a emis pe numele lui mandat de arestare pentru primele 29 de zile * Radu Bogăţeanu este inculpat în dosarul atacului din octombrie 2006, aupra fraţilor Costică şi Ghiţă Buricea precum şi într-un alt dosar, alături de Adrian Bălan, pentru comiterea infracţiunii de ultraj la poliţist

Scandal între interlopi la restaurantul "Marinarul". Liderul grupării "Caţali", Radu Bogăţeanu, de 38 de ani, zis "Romică", s-a luat la ceartă cu un apropiat al său şi s-a apucat să distrugă tot ce i-a ieşit în cale. Pe fondul consumului de alcool, interlopul a spart mai multe pahare şi sticle, distrugând şi câteva mese şi scaune, însă a fost potolit de oamenii legii. Bogăţeanu a fost liberat provizoriu sub control judiciar din anul 2006, astfel că poliţiştii au luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă. Ieri, liderul grupării "Caţali" a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri, solicitându-se şi revocarea măsurii de liberare provizorie sub control judiciar. Ieri după amiază, având în vedere antecedentele, dar şi cele întîmplate sâmbătă, instanţa de judecată a emis pe numele lui mandat de arestare pentru primele 29 de zile.

Sâmbătă dimineaţă, la ora 6.30, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că, un bărbat provoacă scandal în restaurant şi refuză să părăsească incinta. Oamenii legii s-au deplasat la faţa locului şi l-au identificat pe Radu Bogăţeanu, zis "Romică", care a fost imobilizat şi condus la sediul inspectoratului pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta, la ora 6.00, pe fondul consumului de alcool a provocat scandal certându-se cu un membru al grupării "Caţali", Mihai Tanase, zis "Buc". Ulterior, Bogăţeanu a început să devasteze localul, aruncând cu sticle şi pahare în stânga şi în dreapta.

Bogăţeanu, inculpat în dosarul atacului asupra fraţilor Buricea

Liderul grupării "Caţali", inculpat în dosarul atacului din ziua de 4 octombrie 2006, petrecut la blocul din Mogador, unde locuieşte familia fraţilor Costică şi Ghiţă Buricea, a fost pus în libertate la sfârşitul lunii noiembrie 2006, prin decizia Tribunalului Brăila. Radu Bogăţeanu a fost eliberat cu doar câteva zile înainte ca mandatul de arestare emis pe numele sau să expire. El a fost încarcerat pe data de 1 noiembrie, deşi mandatul său de arestare data din 9 octombrie şi trebuia să stea după gratii 30 de zile. După ce a fost căutat tot week-end-ul de după atac, "Romică" a fost arestat în lipsă, fiind acuzat de distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice. Conform mandatului, inculpatul a fugit în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală. În aceeaşi zi, din ordinul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Bogăţeanu a fost dat şi în urmărire generală. El a fost prins pe 1 noiembrie, la Constanţa, şi adus în doar câteva ore la Brăila, pentru audieri.

Reamintim că, în luna februarie, nu mai puţin de 17 indivizi, în frunte cu Radu Bogăţeanu, zis "Romică Caţali", au fost condamnaţi, pentru participare la atacul din octombrie 2006, asupra celor din gruparea Buricea. Nouă dintre interlopi au primit pedepse cu executare în penitenciar, inculpaţii fiind obligaţi să plătească, fiecare, 2.000 de lei cheltuieli de judecată. Astfel, Radu Bogăţeanu, şeful grupării "Caţali", şi alţi şase membri au primit câte 3 ani de închisoare cu executare în penitenciar, pentru participare la atacul de tip mafiot.

Acuzat de ultraj la poliţist

Liderul grupării "Caţali" mai are o condamnare în palmares, alături de Adrian Bălan, pentru comiterea infracţiunii de ultraj la poliţist. Astfel, în februarie 2006, urmare a unui telefon anonim dat la 112, pe strada Chişinău din Radu Negru a fost trimis un echipaj format din patru agenţi. Oamenii legii au observat 20 - 30 de indivizi înarmaţi cu bâte şi răngi care, la vederea maşinii cu girofar, au fugit. Trei dintre ei au fost prinşi într-o scară de bloc. În momentul în care-i imobilizau, poliţiştii au fost înconjuraţi de 20 de interlopi, printre care "Romică Caţali" şi Adi Balan. Suspecţii l-au ameninţat pe unul dintre agenti, iar Radu Bogăţeanu a încercat să-l lovească pe unul din poliţişti cu o bâta-n cap, însă agentul a parat lovitura cu braţul. Şeful grupării din Varsătura şi-a continuat acţiunile agresive, de aceasta dată printr-o lovitură cu pumnul, nimerind geamul maşinii de poliţie, care s-a făcut ţăndări. Un agent a sărit în ajutorul colegului, pulverizându-le agresorilor spray în ochi. Un altul a scos pistolul şi a tras 9 focuri în aer, ca să-i împrăştie.
Ambele sentinţe au fost contestate, în prezent, cele două dosare aflându-se pe rolul instanţelor de judecată.

Gruparea "Caţali" implicată în scandalul de la Tribunal

Câţiva membri ai grupării conduse de "Romică Caţali" sunt cercetaţi în dosarul scandalului de la Palatul de Justiţie, din decembrie 2006. În dimineaţa zilei de 15 decembrie, interlopii din Radu Negru, în frunte cu Costică Buricea, şi cei din Vărsătura au venit la procesul atacului din octombrie 2006, între cele două grupări izbucnind un scandal de proporţii. Interlopii s-au alergat prin Tribunal, urcând la etajele superioare şi dând buzna în biroul unei judecătoare, au spart geamurile de la uşile de acces, au blocat intrarea în Tribunal, au sărit unii la alţii cu arme albe şi au intrat în sălile de judecată, dând peste cap activitatea instituţiei. Zeci de martori audiaţi au confirmat faptul că în scandal au fost implicaţi indivizi din ambele tabere, inclusiv fraţii Buricea. Inculpaţii în dosarul "Scandal la Palatul de Justiţie", în număr de 13, au fost trimişi în judecată pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a liniştii şi ordinii publice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro