Mergi la conţinutul principal

Radu Andrei, elevul genial al Brăilei, bronz la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

• aceasta este a doua distincţie câştigată anul acesta de Radu la competiţiile internaţionale • la olimpiadă au participat peste 200 de concurenţi din 42 de ţări

 

Radu Andrei, elevul genial al Brăilei, a cucerit o nouă medalie la competiţiile internaţionale. Elev în clasa a XI-a la Colegiul “Bălcescu”, Radu a demonstrat  încă o dată că este printre cei mai buni din lume şi a câştigat medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, desfăşurată în Bhubaneswar, India, în perioada 9-19 decembrie.

Din lotul României a făcut parte şi gălăţeanul Cosmin Andrei, 16 ani, care a bifat şi el un bronz la această olimpiadă.De foarte mulţi ani ei se pregătesc în cadrul Planetariului şi Observatorului astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, unde se derulează un program de pregătire pentru proba observaţională a olimpiadei de astronomie şi astrofizică. În India au concurat 234 de participanţi din 42 de ţări”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi .
Pentru această competiţie, Radu s-a pregătit atât pe partea de astronomie, cât şi pe partea de fizică şi matematică cu prof. Liliana Iacob, prof. Nicoleta Becheanu, prof. Aurelia Stroe şi prof. Iulian Danielescu.

La doar 16 ani, Radu are în palmares o tolbă de distincţii la competiţiile naţionale şi internaţionale. Numai anul acesta, în octombrie, el s-a întors acasă cu medalia de aur de la Olimpiada Internaţională de Astronomie din Bulgaria. De asemenea, la naţionala de fizică el a câştigat medalia de aur, acordată de Societatea Română de Fizică, primind din partea Ministerului Educaţiei şi un premiu II, iar la naţionala de astronomie şi astrofizică a obţinut o medalie de argint.

Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică reprezintă o oportunitate pentru elevii din învăţământul preuniversitar dintr-o ţară să interacţioneze cu alţi elevi cu pasiuni comune din diferite colţuri ale lumii. Olimpiada cuprinde trei runde: un test teoretic, un test de observare şi un test de analiză a datelor, pe baza cărora se stabilesc câştigătorii medaliilor. De asemenea, există şi o competiţie pe echipă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro