Mergi la conţinutul principal

Radu Andrei, calificat la etapa internaţională a olimpiadei de fizică

• elev al Colegiului Naţional „Nicolae Bălcescu”, Radu Andrei a reuşit să se califice la etapa internaţională a olimpiadei de fizică • acesta a mai reuşit să reprezinte cu succes Brăila peste graniţele ţării la olimpiadele de astronomie şi astrofizică • Radu Andrei rezolva probleme de clasa a XI-a şi a XII-a încă din clasa a VIII-a, după cum ne-a declarat profesorul de matematică Iulian Danielescu, actual director al Colegiului „Bălcescu”

 

Performanţă maximă la Brăila. Radu Andrei, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu”, a reuşit să se califice la etapa internaţională a olimpiadei de fizică. Adolescentul va merge în Indonezia, la Bali, în perioada 16 - 24 iulie, unde se va întrece  într-ale fizicii cu cei mai buni elevi din lume la această disciplină.

Elevul „de aur” al Brăilei, şi spunem asta pentru că a reuşit să aducă la Brăila medalia de aur la etapa naţională a olimpiadei de fizică, este acum mândria colegiului „Bălcescu”. Contactat de reporterii „Obiectiv - Vocea Brăilei”, directorul unităţii de învăţământ şi profesor de matematică, Iulian Danielescu, a declarat că Radu Andrei a obţinut un rezultat deosebit, în primul rând pentru oraşul nostru şi a avut numai cuvinte de laudă la adresa elevului. „Mă bucur pentru el. Am aflat azi-dimineaţă şi mi se pare un rezultat deosebit pe care-l merita după mulţi ani de muncă la fizică. El a mai «atacat» olimpiade internaţionale de astronomie şi astrofizică, dar disciplina curată fizica a atins-o foarte bine în acest an pentru că îi trebuia şi maturitate. După mulţi ani de muncă, acum are un fler deosebit, simte de la distanţă problemele. Mi se pare un rezultat deosebit, în primul

rând pentru Brăila, deoarece la ştiinţele exacte se obţin rezultate înspre olimpiade internaţionale foarte greu, iar concurenţa este acerbă. În ultima istorie cunoscută de mine, au mai fost trei elevi calificaţi la olimpiada internaţională de fizică. Pentru el, este o rampă de lansare în clasa a XII-a. Radu Andrei este un elev care prinde foarte repede matematica şi care a ajuns la un nivel acceptabil de matematică de nivel de a XI-a şi a XII-a încă din clasa a VIII-a”, ne-a declarat ieri prof. Iulian Danielescu, directorul Colegiului „Bălcescu”, care a fost şi dirigintele elevului Radu Andrei.

Radu este elev acum în clasa a XI-a şi este as în fizică, astronomie şi astrofizică. La doar 17 ani, are în palmares alte trei medalii la olimpiadele internaţionale şi alte aproape 100 de premii şi distincţii naţionale şi judeţene. Pe lângă faptul că este un elev eminent, el face şi voluntariat: profesor la Palatul Copiilor şi redactor-şef la cele două reviste ale liceului, aşa cum a declarat într-un interviu recent acordat cotidianului „Obiectiv - Vocea Brăilei”. http://obiectivbr.ro/content/radu-andrei-aur-pentru-br%C4%83ila

Felicitări, Radu!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro