Mergi la conţinutul principal

Radioterapie și alte servicii conexe gratuite pentru pacientul oncologic, la Ovidius Clinical Hospital

A doua cauză de deces din România, după bolile cardiovasculare, este cancerul. În abordarea multidisciplinară a cancerului, radioterapia este o parte esențială din tratamentul pacientului oncologic. Este specialitatea medicală care utilizează radiațiile ionizante pentru tratarea cancerului, administrate cu ajutorul unor sisteme medicale, în mod controlat, precis, în doze personalizate pentru fiecare pacient în parte.

 

Radioterapia – metodă fiabilă și precisă, personalizată, de tratament în cancere

 

https://ovidius-ch.ro/evenimente/321-investigatii-si-tratamente-medicale-gratuite-in-specialitatea-radioterapie-la-och

 

Radioterapia ucide celulele canceroase sau le încetinește creșterea prin deteriorarea ADN-ului; celulele deteriorate mor, apoi vor fi eliminate de către organism. Acest tip de tratament poate fi utilizat fie în stadiile incipiente ale cancerului, după ce acesta a început să se răspândească, fie în scop paliativ (ameliorează simptomele în cazul în care nu este posibilă vindecarea și crește calitatea vieții pacientului). Statistic, la nivel mondial, peste 50-60 la sută dintre persoanele cu cancer fac radioterapie, ca parte a planului de tratament.

Cea mai frecventă formă de radioterapie este cea cu fascicule externe, caz în care un accelerator liniar direcționează o sursă externă de radiații care pătrund în corp în zona în care este marcată tumoarea canceroasă. Radioterapia poate fi administrată înainte, în timpul și după alte tratamente împotriva cancerului, cum ar fi chimioterapia, chirurgia, imunoterapia și terapia endocrină, dar poate fi administrată și de una singură. Acest tip de tratament ajută fie la reducerea șanselor celulelor canceroase de a se înmulți, fie la reducerea simptomelor cauzate de maladie. Radioterapia este administrată mai ales extern, dar sunt situații în care se poate alege calea de administrare internă (radioterapie internă).

„La Ovidius Clinical Hospital, radioterapia este o metodă de tratament fiabilă și precisă care îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate și cu care se obțin rezultate excelente, atât din prisma abordării multidisciplinare, cât și prin folosirea acceleratoratorului Halcyon. Acest sistem este unul revoluționar, e nivelul superior de excelență al iradierii. Halcyon este o platformă de radioterapie cu intensitate modulată sau terapie cu arc volumetric ghidată prin imagine, de până la patru ori mai rapidă decât tehnologia standard. Pacientul intră și iese din Centrul de radioterapie OCH în 15 minute, asta incluzând pregătirea, iradierea și plecarea acasă. Pacienții și aparținătorii lor trebuie să știe că această abordare revoluționară este gratuită la OCH. Radioterapia este gratuită la OCH, iar pacienții din localități exterioare zonei Ovidiu-Constanța au cazare asigurată de spital”, spune dr. Virgil Sivoglo, medic specialist radioterapie OCH. Dr. Sivoglo are o experiență bogată în abordarea cancerului și a activat în țară, dar și în străinătate; timp de două decenii a fost medic în centre medicale de top din Marea Britanie și a făcut parte din echipe medicale oncologice recunoscute care s-au ocupat de tratamentul tumorilor mamare, ginecologice, urologice, pulmonare sau colorectale, atât prin chimioterapie, cât și prin radioterapie.

https://ovidius-ch.ro/

 

Beneficiile pacientului oncologic la OCH Constanța
 

Dr. Sivoglo face o trecere în revistă a avantajelor pacientului oncologic care se diagnostichează și se tratează la cel mai mare și modern spital privat din Sud-Estul României, Ovidius Clinical Hospital.

„OCH este primul Centru de referință Siemens Healthineers din România. Acest statut conferit de liderul mondial în aparatură medicală îi recunoaște spitalului nostru capacitățile atât la nivel de aparatură, desigur, dar și la nivel de operare a tehnicii medicale de ultimă generație, la nivelul de top al serviciilor medicale oferite și, fără îndoială, la nivelul profesional ridicat al medicilor și întregului personal OCH. Acceleratorul Halcyon este vârf de gamă în radioterapie, un sistem centrat pe pacient, un serviciu medical gratuit la OCH. Comisia Oncologică și secția clinică de oncologie OCH sunt sub îndrumarea doamnei  Prof. Univ. Dr. Laura Mazilu, medic primar oncolog de renume. Comisia oncologică oferă răspuns la dosarul medical lăsat de orice pacient la recepția spitalului într-un interval maxim de 72 de ore sau chiar mai rapid, dacă este cazul.

 

https://ovidius-ch.ro/evenimente/303-la-ovidius-clinical-hospital-pacientul-cu-cancer-poate-accesa-comisia-oncologica-iar-rezultatul-este-gata-in-72-de-ore

 

Pacientul cu cancer accesează la Ovidius Clinical Hospital o echipă multidisciplinară, din care fac parte medici oncologi, hematologi, anatomo-patologi, radioterapeuți, ori chirurgi cu experiență în abordarea tumorilor maligne. Avem aici specialiști în îngrijiri paliative și paturi dedicate paliației, avem specialiști în recuperare medicală și un centru de recuperare foarte bine dotat, se oferă suport psihologic, iar serviciile de imagistică medicală sunt performante, utilizându-se aparatură demnă de oricare spital din vestul Europei. Avem linii de gardă în chirurgie generală, anestezie și terapie intensivă, ortopedie, radiologie și imagistică medicală și cardiologie pentru toți pacienții, dar sigur că cei cu cancer au acces rapid și ei la aceste servicii și nu numai. De orice specialitate medicală are nevoie pacientul cu cancer și cu comorbidități sau decompensat el le găsește într-un singur loc, la OCH. Toate aceste servicii conexe îngrijirii pacientului oncologic sunt, de asemenea, gratuite”, punctează dr. Virgil Sivoglo.

 

În concluzie, pentru pacientul oncologic, Ovidius Cinical Hospital este locul în care are posibilitatea de a parcurge întregul proces al investigării optime, diagnosticării rapide și tratării moderne și eficiente, într-un ambient centrat pe nevoile sale și deservit de profesioniști. Spitalul privat Ovidius Clinical Hospital se află în jud. Constanța, loc. Ovidiu, DN2A, Km202+880.
Pentru informa
ții suplimentare despre toate serviciile medicale ale spitalului OCH, inclusiv cele cu contribuție personală redusă, și pentru obținerea de programări, pacienții pot suna la telefon 0241 480 400.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro