Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Radio Star - primul post de radio pentru liceeni

Ieri, dupa ce au terminat cursurile, elevii care invata de dimineata la Grupul Scolar "Anghel Saligny" au participat la festivitatea de inaugrare a postului de radio "Star" . Postul a fost realizat in cadrul unui proiect finantat de ministerul de resort, "Educatie prin media", valoarea lui fiind de 10.000 de euro. Din peste 2.400 de proiecte realizate la nivel national a fost ales cel de la "Saligny" pentru ca profesorii si conducerea scolii au stiut sa argumenteze necesitatea existentei unui asemenea post de radio in scoala. Directorul grupului scolar, prof. Petruta Simionescu, a explicat ca a dorit in primul rind sa le dea o preocupare elevilor in pauze, astfel incit sa mai renunte la agresivitate. "Ideea de a avea un post de radio in scoala a aparut in urma cu cinci ani si a apartinut elevilor. Am sprijinit aceasta idee si am reusit sa o punem pe hirtie. Am reusit sa obtinem pentru acest proiect o finantare de 10.000 de euro. Acum, la momentul zero, vreau sa le multumesc celor care au visat si au facut posibila aceasta realizare", a spus directoarea. Profesorul coordonator al proiectului, Adriana Dumitrescu, a prezentat echipa de elevi care va lucra la postul de radio, precizind ca ei au beneficiat de un stadiu de pregatire la sediul postului de Radio "Kiss fm", ai caror tehnicieni i-au ajutat si cu rezolvarea chestiunilor practice necesare pentru functionarea radioului in scoala. Din echipa radio de la "Saligny" fac parte elevii: Ramona Braila, Daniela Ion, Mirela Lipan, Petronela Iordache, Alexandru Pirlog, Alexandru Palasca, Marius Cherazica si Vlad Para.

"Infocus" - o foaie volanta scolara promitatoare

Tot ieri a fost lansat si cel de-al doilea numar al foii volante "Infocus", de coordonarea caruia raspunde profesoara Georgiana Troia. Aceasta a spus elevilor ca usa este deschisa tuturor celor care vor sa se implice si ca asteapta materiale de la toti elevii. Spre deosebire de alte initiave de acest fel din alte scoli, meritul acestei foi este acela ca, intr-adevar, ofera informatii, nu publica literatura scrisa de elevi. In numarul 1, al revistei bilunare "Infocus", aparut in octombrie, elevii aduc in atentie toate evenimentele care le-au marcat viata de liceeni: inceputul anului scolar - au criticat sonorizarea, derularea proiectelor educationale din scoala, derularea alegerilor pentru Consiliul Consultativ al Elevilor, si nu s-au sfiit sa puna la colt elevii care prin comportamentul lor arunca noroi asupra numelui scolii. Sint menaionati elevii care au venit bauti la ora, dar si sanctiunile pe care le-au primit, se povestesc alte incidente neplacute din scoala, la fiecare dintre ele fiind publicata si sanctiunea primita. Numarul doi al revistei pastreaza rubricile. Sint laudati elevii care au perfomante in sport sau se implica in tot felul de activitati extrascolare, dar sint amintite si accidentele.
La eveniment au participat reprezentanti ai institutiilor de cultura ale orasului, directoarea Veronica Dobrin de la Teatrul "Maria Filotti", directoarea Rodica Draghici de la Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" si directoarea Centrului de Creatie, Maria Puscaciu, care au promis ca vor furniza informatii despre evenimentele desfasurate in institutiile lor echipelor redactionale de la Radio "Star" si "Infocus". La inaugurarea postului de radio au mai fost prezenti inspectorii de specialitate Romeo Mocanu si Catalin Stanica, presedintele Asociatiei parintilor din scoala, si un reprezentant al Politiei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii