Mergi la conţinutul principal

Rada Sterea a fost învestită oficial în funcţia de subprefect al Brăilei

• ceremonia de învestire a avut loc ieri, în Sala Mare a Palatului Administrativ, în prezenţa comisarului şef de poliţie Mihai-Dan Chirică, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne • după ce şi-a depus jurământul de credinţă, noul subprefect al Brăilei, Rada Sterea, şi-a făcut o scurtă prezentare şi şi-a exprimat speranţa unei bune colaborări cu prefectul George Paladi • la eveniment au participat liderii administraţiei locale, primari din judeţ, parlamentari, directori de deconcentrate, consilieri municipali şi judeţeni ai PSD, precum şi partenerii acestora de la PND şi PMP

 

Judeţul Brăila are oficial un nou subprefect. Ceremonia de învestire a Radei Sterea pe funcţia ocupată până nu demult de Marius Ţiripa a avut loc ieri, la ora 12:00, în sala mare a Palatului Administrativ şi a fost prezidată de comisarul şef de poliţie Mihai-Dan Chirică, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, coordonator al tuturor Instituţiilor Prefectului. De altfel, el este cel care l-a învestit în funcţie şi pe actualul prefect al judeţului, George Paladi, în luna decembrie 2017. Ca o paranteză, interesant de precizat este că pe lângă reprezentanţii Guvernului în teritoriu, la ceremonie au participat foarte mulţi performeri ai scenei politico-administrative brăilene, în mare parte de la PSD, ceea ce nu este deloc surprinzător, având în vedere faptul că Rada Sterea a fost până de curând membru social-democrat. Îi amintim pe preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, primarul municipiului Marian Dragomir, primari de UAT-uri, deputatul Nicu Niţă (PSD) şi senatorul Mihai Ruse (ALDE), viceprimarul Alexandru Jantea, consilieri municipali şi judeţeni PSD în frunte cu Sorin Boşneag şi Mircea Florin, printre care şi câţiva dintre partenerii acestora politici precum Simona Drăghincescu (PND) şi Viorel Botea (PMP), directori de instituţii deconcentrate şi alţii.

Revenind la ceremonie, după intonarea imnului naţional şi după ce reprezentantul MAI a dat citire hotărârilor de Guvern prin care fostul subprefect Marius Ţiripa a fost detaşat la fostul său loc de muncă (la Finanţe), iar Sterea Rada i-a preluat fotoliul, noul subprefect al Brăilei şi-a depus jurământul de credinţă.

“Eu, Sterea Rada, numită în funcţia publică de subprefect al Judeţului Brăila, prin hotărârea Guvernului nr. 103/2018, depun următorul jurământ de credinţă în conformitate cu dispoziţiile articolului 62, alin.6 al Legii 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici, republicată cu modificările şi completările ulterioare: Jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect şi fără părtinire legile ţării, să îndeplinesc conştiincios îndatoririle ce îmi revin în funcţia publică în care am fost numită, să păstrez secretul profesional şi să respect normele de conduită profesională şi civică. Aşa să îmi ajute Dumnezeu!”, a jurat Sterea.

Imediat după depunerea jurământului, au urmat declaraţii atât din partea secretarului de stat Mihai-Dan Chirică, care le-a cerut prefectului şi subprefectului să formeze o echipă capabilă să rezolve problemele brăilenilor, cât şi din partea celor doi şefi ai Prefecturii Brăila, prefectul Paladi şi proaspătul subprefect Sterea.

 

Sterea: «Mulţumesc celor care au avut încredere în mine şi m-au propus pentru această funcţie»

Prefectul judeţului Brăila, George Paladi, a ţinut să îşi felicite colega şi să o asigure de sprijinul său în cadrul instituţiei.

“Emoţiile revin de acum trei luni când am depus eu jurământul. Vreau să o asigur pe doamna subprefect de tot sprijinul meu şi al echipei din prefectură. Sunt sigur că vom face o echipă, nu bună, foarte bună împreună. Vreau să îi urez mult succes şi să o asigur încă o dată de sprijinul nostru, al instituţiei!”, a declarat acesta.

La rândul său, noul subprefect, Rada Sterea şi-a exprimat speranţa că va putea să îşi aducă aportul la bunul mers al lucrurilor în cadrul Prefecturii.

“Încep prin a vă mulţumi pentru prezenţa dumneavoastră astăzi, la acest eveniment cu o însemnătate deosebită pentru mine. De asemenea, mulţumesc celor care au avut încredere în mine şi m-au propus pentru această funcţie. Sunt onorată să îmi desfăşor activitatea într-o echipă profesionistă şi sper la o colaborare bună în slujba cetăţeanului, în interesul judeţului Brăila. Vă asigur că voi depune toate eforturile şi priceperea mea în îndeplinirea atribuţiilor pe care le am şi în ideea implementării planului de guvernare care deja se află în derulare, astfel încât viaţa cetăţeanului să fie mai bună”, a afirmat Sterea.

De asemenea, sursa citată a ţinut să îşi facă o scurtă prezentare pentru cei interesaţi de CV-ul său.

“Sunt economist de profesie. Am o vechime în muncă de 36 de ani, din care 30 de ani mi-am desfăşurat activitatea în slujba cetăţeanului, în instituţii aflate în subordinea Ministerului Muncii, respectiv Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială şi Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, unde am ocupat diverse funcţii, atât de execuţie, cât şi de conducere”, a conchis aceasta.

După încheierea ceremoniei, noul subprefect a primit buchete de flori din partea unora dintre invitaţi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro