Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rabufnirea iernii provoaca haos in judet

Vintul puternic si chiciura din ultimele zile au provocat probleme grave in reteaua Sucursalei locale de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice (SDFEE). Potrivit unui raport al sucursalei, la primele ore ale zilei de ieri, din cauza conditiilor meteorologice deosebite, 33 de linii electrice de medie tensiune erau indisponibile, 260 de posturi de transformare, racordate acestor linii avariate, erau intrerupte si drept urmare 64 de localitati din judet erau nealimentate: Bumbacari, Dudesti, Tataru, Chioibasesti, Baraganu, Victoria, Gulianca, Ariciu, Salcia Tudor, Cuza Voda, M. Kogalniceanu, Olaneasca, Tirlele Filiu, Batogu, Ionesti, Urleasca, Esna, Tepes Voda, Movila Miresii, Gavani, Gemenele, Caldarusa, Perisoru, Muchea, Martacesti, Oancea, Sutesti, Ibrianu, Maraloiu, Gradistea, Custura, Boarca, Racovita, Corbeni, Lacu Sarat, Varsatura, Albina, Chiscani, Cazasu, Polizesti, Stanca, Stancuta, Tibanesti, Tufesti, Cuza Voda, Mihai Bravu, Unirea, Silistraru, Tichilesti, Valea Cinepii, Gropeni, Pietroiu, Baldovinesti, Silistea, Vadeni, Scortaru Vechi, Traianu, Comaneasca, Dudescu, Zavoaia, Scarlatesti, Vultureni, Tacau. "Vintul puternic a provocat ruperea conductoarelor ingreunate de mansonul de gheata format la suprafata lor, spargerea izolatiei si ruperea consolelor. Se actioneaza cu tot personalul disponibil pentru depistarea defectelor, izolarea acestora si alimentarea consumatorilor pe surse de rezerva", ne-a declarat ieri dimineata directorul SDFEE Braila, Ionascu Negru. In jurul orei 14.00, numarul liniilor electrice cu defectiuni s-a redus la 29, in timp ce numarul posturilor de transformare cu probleme a crescut la 321 fata de 260 intrerupte dimineata. In ceea ce priveste remedierea problemelor in cazul localitatilor nealimentate, in raportul ulterior SDFEE Braila precizeaza ca s-a reusit repunerea sub tensiune pentru 15 localitati (Gulianca, Ariciu, Salcia Tudor, Cuza Voda, M. Kogalniceanu, Olaneasca, Muchea, Martacesti, Insuratei, Ulmu, Mohreanu, Jugureanu, Viziru, Valea Cinepii si Vadeni) si ca echipele de interventie inca mai lucrau pentru rezolvarea problemelor in cazul celorlalte 49 de localitati afectate. "Echipele vor actiona pe tot parcursul zilei, atit timp cit conditiile meteo si de vizibilitate vor permite" a subliniat inca o data conducerea "Electrica" Braila.

"Pe toate digurile sintem in faza intii de aparare!"

Referitor la problemele cauzate de intreruperile alimentarii cu energie electrica, prefectul Nicolae Mitroi ne-a declarat ca cele mai multe sesizari au fost primite din partea conducerii SC "Complexul de Porci" SA Braila, unde, din cauza lipsei curentului electric, n-au mai functionat instalatiile de aerisire si alimentare cu apa. Totodata, acesta ne-a precizat ca pe drumurile din judet nu au fost inregistrate probleme semnificative, dar ca unele sectoare de drum ar fi indicat sa fie ocolite, pentru evitarea producerii accidentelor: "Pe drumurile nationale se circula peste tot, dar in conditii de dificultate. Cad precipitatii sub forma de lapovita, in unele zone s-a format polei, dar sint utilaje ale sectiei de Drumuri Nationale care patruleaza si imprastie material antiderapant. Avem probleme la Victoria si Rosiori, unde e mai indicat sa nu circuli. Drumurile nu sint inchise, dar lumea ar trebui sa le ocoleasca ca e periculos. Scolile au fost deschise in tot judetul". In ceea ce priveste pericolul de inundatii, Mitroi a tinut sa explice ca, in acest moment, desi toate sectoarele de dig sint in prima faza de aparare, deocamdata nu exista amenintari serioase nici din partea fluviului Dunarea, nici din partea celorlalte riuri din judetul nostru: "Pe toate digurile sintem in faza intii de aparare. Avem si niste statii de pompare care, neavind curent, nu functioneaza, dar, din fericire, cotele Dunarii nu sint alarmante. Trebuie sa supraveghem insa situatia. Mai avem probleme la statia Braila - Sud a ANIF, deoarece statia este debransata. In rest, am primit atentionari in ceea ce priveste precipitatiile, pe zona Braila, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Giurgiu, Bucuresti, dar cantitatile sint destul de reduse. Maxim 10 l/m.p, ceea ce inseamna vreo 3-4 cm de zapada".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii