Mergi la conţinutul principal

Răzmeriţă, îngrijorat pentru agricultorii brăileni din cauza perioadei de secetă

* coordonatorul Pro România Brăila, Cosmin Răzmeriţă, a transmis, recent, un mesaj pe reţelele de socializare în care atrage atenţia că sunt agricultori în judeţul nostru care se plâng că li s-au compromis culturile chiar şi până la 80% * Răzmeriţă susţine că în loc să vină cu soluţii pentru sistemul de irigaţii, Ministerul Agriculturii ”zăpăceşte” agricultorii cu despăgubiri insuficiente

 

 

 

Problemele din agricultură cauzate de seceta excesivă au intrat recent în atenţia coordonatorului Pro România Brăila, Cosmin Răzmeriţă. Acesta a transmis, recent, un mesaj de îngrijorare pe rețelele de socializare, în legătură cu situaţia cu care se confruntă agricultorii brăileni în această perioadă, manifestându-şi nemulţumirea faţă de deciziile Ministerului Agriculturii. Răzmeriţă a atras atenţia că există agricultori brăileni care deja se plâng că li s-au compromis culturile în proporţie chiar şi de 80%, iar soluţiile ministerului de resort privind punerea la punct a sistemului de irigaţii se lasă aşteptate. Pentru a-şi întări declaraţiile, liderul Pro România Brăila a postat şi câteva fotografii dintr-un lan de porumb afectat de perioada secetoasă.

”Seceta este mai dură în această vară acolo unde nu există irigaţii. Sunt fermieri, în judeţul Brăila, care spun că li s-au compromis până la 80% din culturi. În loc să vină cu soluţii pentru sistemul de irigaţii, Ministerul Agriculturii încearcă să-i "zăpăcească" pe agricultori cu despăgubiri insuficiente. Seceta de anul acesta a afectat până acum 1,2 milioane de hectare din cele 2,9 milioane care au fost însămânţate în toamnă. Are bani ministerul pentru a-i despăgubi pe toţi, sau se vor fofila aşa cum fac acum cu alocaţiile şi pensiile? Am făcut numeroase vizite în judeţul Brăila, în ultima perioadă, şi vă ataşez imagini, cu lanurile de porumb, unde pământul este uscat, crăpat, iar fermierii şi-au luat gândul de la recoltă. Guvernul ar trebui să fie conştient că micii fermieri sunt în pragul falimentului!”, a declarat Răzmeriţă.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro