• luna trecută, o brăileancă a avut parte de descoperirea şoc şi a sesizat totul la poliţie • femeia de 38 de ani a spus că cel care i-a fost partener de viaţă a procedat în acest fel după ce a aflat de relaţia ei cu un alt bărbat • pornind de la acest caz, poliţiştii revin cu recomandări pentru brăileni şi îi atenţionează că trebuie să aibă mare grijă la postările de pe net
Răzbunare pe internet a unui bărbat supărat că l-a părăsit fosta soţie. Poze intime ale femeii au fost postate pe un site de socializare, asta după ce bărbatul a aflat că fosta parteneră de viaţă are o altă relaţie. Femeia a făcut descoperirea şocantă şi a anunţat la poliţie.
Astfel, săptămâna trecută, brăileanca în vârstă de 38 de ani, a sesizat poliţia cu privire la faptul că, în cursul lunii octombrie, aflând despre relaţia sa cu un alt bărbat, fostul soţ a postat, pe o reţea de socializare, o serie de imagini care o prezentau în ipostaze intime. Poliţiştii spun că acest caz este doar un exemplu dintre situaţiile în care fotografiile, înregistrările video sau audio, pe care oamenii, tineri sau adulţi, şi le fac personal sau în care acceptă să apară ajung să le perturbe existenţa. Totul din cauza faptului că, unele persoane, cu anumite intenţii, fac publice poze sau înregistrări sau le folosesc pentru a-i şantaja pe cei care apar în acestea. Publicarea materialelor “compromiţătoare” pot decide asupra viitorului unei persoane, experienţa fiind una traumatizantă atât pentru un adult, dar, mai ales, pentru un copil. Dacă protagonistul este minor, riscul ca acesta să aleagă o soluţie extremă de ieşire din situaţie este foarte mare. De aceea, poliţiştii recomandă părinţilor să comunice permanent cu fiii sau fiicele, tocmai pentru a putea interveni în caz de nevoie.
Poliţiştii recomandă tinerilor să nu accepte să fie fotografiaţi în ipostaze intime, indiferent de motivul invocat, chiar dacă au încredere în persoanele care realizează poza. Toţi utilizatorii de internet trebuie să evite să posteze astfel de fotografii pe anumite site-uri sau să le trimită “prietenilor”. Atunci când o persoană decide renunţarea la un dispozitiv, respectiv telefon mobil, tabletă, laptop, computer, trebuie să şteargă înainte toate datele cu caracter personal (fotografii, înregistrări audio sau video, listă de contacte, numere de telefon), din memoria acestuia. Nu în ultimul rând, telefonul sau tableta nu trebuie puse la dispoziţia altor persoane, mai mult sau mai puţin cunoscute, în condiţiile în care acestea conţin date personale. Programele de securitate nu trebuie să lipsească de pe niciunul dintre dispozitivele de pe care este accesat internetul, tocmai pentru a se asigura protecţia informaţiilor.