Mergi la conţinutul principal
Administrația Dragomir. 80 de apartamente ANL

Războiul declarațiilor

• președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a transmis un comunicat de presă în care a anunțat că a participat, luni, alături de directorul general al ANL, Gabriel Ionuț Stanciu, la semnarea contractului pentru construirea în municipiu a 80 de apartamente destinate tinerilor • Popa a transmis și o fotografie în care apare în timp ce semnează un document, precizând că a făcut lobby pentru acest proiect • viceprimarul Alexandru Jantea nu a ratat ocazia de a-l corecta public pe deputat, afirmând că în realitate este vorba despre un proiect ce datează din 2020, derulat între ANL și Municipiul Brăila, perioadă în care Popa nu era deputat și nici Stanciu director al Agenției • Jantea s-a arătat total deranjat de gestul parlamentarului, acuzându-l ca a încercat să inducă în eroare opinia publică prin semnarea unui document fictiv, în timp ce, în opinia sa, meritele aparțin administrației PSD

 

O veste bună pentru tinerii din Brăila: a fost semnat contractul pentru construirea a 80 de noi apartamente de către Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) în Lacu Dulce. Subiectul, deși unul pozitiv, a stârnit tensiuni între PSD-iștii și PNL-iștii brăileni. Mai precis, anunțul a fost făcut, marți, de către președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, prin intermediul unui comunicat de presă. Acesta a punctat că ar fi participat, luni, alături de directorul general al ANL, Gabriel Ionuț Stanciu, la semnarea contractului pentru finanțarea construirii celor 80 de apartamente noi pentru tineri în Municipiul Brăila.

”ANL a demarat procedura simplificată având ca scop atribuirea contractului de proiectare și execuție lucrări aferente obiectivului de investiție care înseamnă realizarea a 80 de apartamente cu regim de înălțime P^2E^M în cartierul Lacu Dulce, strada Dorului-Cazasului. Finanțarea lucrărilor se va asigura de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, precum și din alte surse legal constituite”, a declarat Popa, cu precizarea că ar fi contribuit la conturarea acestui proiect prin faptul că a făcut lobby la București. Mai mult, pe lângă comunicat, acesta a transmis și o fotografie alături de Stanciu, în care pare că parlamentarul brăilean semnează un document.

”Am susținut cu toată convingerea alocarea de fonduri pentru construcția de noi apartamente pentru tineri la Brăila și îi mulțumesc cu această ocazie domnului director Stanciu pentru deschiderea de care a dat dovadă. Îmi doresc ca acesta să fie unul dintre modurile în care noi toți, cei care putem face lobby pentru Brăila, să încurajăm tinerii să rămână în Brăila sau să se întoarcă aici, după ce-și termină studiile”, a mai spus Popa.

Ei bine, gestul parlamentarului de a se fotografia semnând un document oarecare în acest context, nu i-a picat tocmai bine viceprimarului Alexandru Jantea (PSD), care a ținut să clarifice situația și să puncteze că Popa nu are niciun merit și nu are niciun drept să semneze în numele Municipiului Brăila. Jantea l-a acuzat pe Popa că încearcă să inducă opinia publică în eroare cu un proiect început în perioada când acesta nici măcar nu era deputat.

 

Jantea: «Prosteala de la Cireșu nu merge la Brăila!!!»

La scurt timp după ce liderul PNL Brăila a transmis comunicatul de presă, viceprimarul Alexandru Jantea a făcut la rândul său o postare în care a încercat să explice modul în care s-a ajuns la conturarea acestui proiect privind construcția de apartamente noi în regim ANL.

”Prosteala de la Cireșu nu merge la Brăila!!!. Cică deputatul Popa construiește 80 de apartamente ANL… dar doar în poză, unde se preface că «semnează»!!! Nu am văzut ceva mai penibil, care poate fi demontat foarte ușor, cu documente!!! Alexandru Popa, deputat și președinte PNL, încearcă la Brăila «prosteala» care, probabil, funcționează la Cireșu! S-a pozat în biroul directorului Agenției Naționale pentru Locuințe, care este colegul său de partid, și spune că a participat «la scoaterea la licitație a contractului pentru finanțarea construirii unui număr de 80 de apartamente pentru tineri în municipiul Brăila». Și ca să pară cel datorită căruia se construiesc apartamentele ANL, deputatul a pozat și cu pixul pe foaie. Mai era unul care se făcea că tastează pe un laptop. Penibil moment pentru politicianul de la Cireșu! Nu are nici cea mai mică legătură cu proiectul demarat în 2020, dar «semnează» pentru poză!”, a declarat Jantea, iritat de gestul deputatului brăilean.

Viceprimarul recunoaște că aceste apartamente vor fi construite de ANL în Brăila, însă cu precizarea că în urma unei proceduri derulate între Primărie și Agenție, situație față de care deputatul Popa nu a avut niciun merit. Jantea a precizat că el a fost delegat să gestioneze acest proiect de către primarul Marian Dragomir, dând de înțeles că este cel mai în măsură să explice situația.

”În aprilie 2020, când Popa era în discotecă ca sicilienii, nu în Parlament, la inițiativa primarului Marian Dragomir, Consiliul Local Municipal a aprobat un proiect de hotărâre care viza dezmembrarea unui teren din Lacu-Dulce, care aparținea domeniului privat al Municipiului și aproba studiul de oportunitate privind realizarea investiției despre care vorbește deputatul Popa, respectiv apartamentele ANL. În aprilie 2020!!! Când deputatul nu era deputat și nici colegul de partid nu era director ANL!!! În tot timpul, de la acel moment, au urmat tot felul de proceduri administrative, proiecte aprobate în CLM, corespondență și întâlniri tehnice cu ANL pentru ca proiectul să ajungă la final. Și totul stă scris negru pe alb în documente, nu în încercări de tot râsul de a face politică! În calitate de viceprimar al Municipiului Brăila, am participat, cu împuternicire scrisă de la primarul Marian Dragomir, la lucrările Consiliului Tehnico – Economic al ANL din 22.09.2022, 06.10.2022 și 09.11.2022 și am prezentat viabilizarea zonei prin fonduri europene, extinderea rețelelor de utilitate publică, necesitatea și oportunitatea investiției conform Hotărârilor de Consiliu Local. Astfel, în urma prezenței la ședințele respective, a fost aprobată finanțarea, fapt certificat de ANL către Primăria Municipiului Brăila prin adresa nr. 8234 din data de 19.01.2023”, a explicat viceprimarul.

Jantea a ținut să atragă atenția că Popa s-a folosit de context pentru a-și face campanie. La rândul său acesta a atașat un document din care reiese că primarul Marian Dragomir este semnatarul proiectului și nu altcineva.

”Concluzia e simplă: deputatul Popa se pricepe bine la poze, se poate poza cu orice pix în mână pe o foaie falsă, dar nu are dreptul legal de a reprezenta sau semna documente în numele Primăriei Municipiului Brăila deoarece el nu are nici o calitate legală. La Brăila nu merge cu poze și mușchi, cum e obiceiul la Cireșu!!!”, a conchis Jantea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro