Mergi la conţinutul principal

Războiul cu țânțarii continuă pe tot parcursul lunii iulie

• până la finele lunii iulie, echipele Serviciului de Utilitate Publică, Administrare și Gospodărire Locală (SUPAGL) Brăila vor efectua în mod constant dezinsecție terestră împotriva țânțarilor, dezinsecție aeriană, dar și dezinsecție împotriva căpușelor • sunt vizate atât zonele de băltiri și acumulări de apă din vecinătatea Municipiului Brăila, cât și zonele cu vegetație abundentă și de promenadă ale municipiului - Parcul Monument, Faleza Dunării, Grădina Publică • asociațiile de proprietari, persoanele fizice și juridice au, de asemenea, obligația de a efectua tratamente de dezinsecție și deratizare, potrivit legii

 

Început încă din luna aprilie a.c., războiul cu insectele - larve, țânțari și căpușe - declanșat de echipele Serviciului de Utilitate Publică, Administrare și Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Municipiului Brăila continuă până la finele lunii iulie.

„Vă informăm că SUPAGL Brăila, operator licențiat și autorizat, va executa, până la data de 31 iulie 2024, tratamente DDD numai pe domeniul public, după cum urmează: 1. Dezinsecție aeriană (interval orar: 06.00- 11.00); 2. Dezinsecție terestră (interval orar: 22.00 - 06.00); 3. Dezinsecție terestră împotriva căpușelor (interval orar: 07.00 - 16:00)”, precizează, într-un comunicat, reprezentanții SUPAGL Brăila.

Produsele biocide care vor fi utilizate în combaterea dăunătorilor sunt: Vectobac WG (substanță activă și concentrație: Bacillus thuringiensis subsp. israeliensis, tulpina AM65-52, concentrație 37,4% w/w materie solidă); Cymina Plus (substanțe active și concentrații: alfa-Cipermetrin 10%, Tetrametrin 2,5%, Oxid de butapiperonină 12,5%); Solfac Trio EC 140 NF (substanțe active și concentrații: Cipermetrin 5%, Pralletrin 1%, Oxid de butapiperonină 8%); Super Killer 25T-EC (substanță activă și concentrație: Cipermetrin 25%, Tetrametrin 0,25%); Microsin (substanțe active și concentrații: Cipermetrin 10%, Tetrametrin 2%, Oxid de butapiperonină 5%); Regemi Alfa/Alfasect (substanță activă și concentrație: Alfa-cipermetrin 6%).

Aceste substanțe sunt avizate de Ministerul Sănătății și se regăsesc în lista cu produse biocide aprobate de Comisia Națională pentru Produse Biocide. În caz de înghițire accidentală, precizează reprezentnații SUPAGL Brăila, se va consulta imediat medicul.

Tratamentele avio și terestre se vor aplica doar când condițiile atmosferice sunt favorabile, iar în caz contrar poate fi prelungită perioada în care se acționează împotriva acestor insecte. Deocamdată, nu au fost anunțate ploi la Brăila.

Precizăm că tratamentele se vor desfășura în condiții corespunzătoare, respectând prevederile legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației. Facem cunoscut și faptul că asociațiile de proprietari, persoanele fizice și persoanele juridice de pe raza municipiului Brăila au obligația legală de a efectua tratamente de dezinsecție și deratizare, în conformitate cu prevederile OMS nr. 119/2014, pentru diminuarea infestării cu vectori în zonele ce le aparțin. Aceste tratamente vor trebui demarate cât mai repede posibil de fiecare asociație de proprietari, persoane fizice și persoane juridice, cu scopul de a crește eficiența tratamentelor desfășurate pe domeniul public al Municipiului Brăila”, au mai precizat reprezentanții SUPAGL Brăila.

Chiar dacă substanțele folosite pentru dezinsecția terestră sunt omologate și nu prezintă risc pentru sănătatea populației în condițiile dozării corespunzătoare, după cum se știe acestea sunt amestecate și cu un compus cu miros de motorină pentru a fi mai eficiente. Din acest motiv, brăilenii care au ghinionul să fie ”prinși” cu ferestrele deschise atunci când se face dezinsecția pe strada lor vor trebui să suporte în locuință mirosul persistent pe care aceste substanțe îl degajă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro