În ciuda faptului că în primele două zile ale lunii iunie s-au înregistrat aproape 200 de cazuri noi în Germania, rata de infectare a populaţiei scade. "Ar putea fi mai puţine cazuri, dar nu s-a terminat încă", a avertizat un medic.
Cel puţin 19 persoane au murit şi aproape 2.000 de persoane au fost contaminate cu bacteria E.coli în decurs de aproape o lună. Clinicile germane au făcut apeluri pentru donaţii de sânge, doctorii fiind nevoiţi să facă transfuzii în cazurile severe.
Germanii sunt sfătuiţi să nu mănânce legume crude, deşi un laborator italian a exprimat dubii că sursa contaminării ar fi legumele.
OMS a spus că 103 oameni din alte 12 ţări s-au îmbolnăvit în urma infectării cu E.coli, dar toţi - cu excepţia unuia - au călătorit recent în nordul Germaniei.
Reinhard Brunkhorst, preşedintele Societăţii germane de Nefrologie, a declarat că există unele semne că răspândirea bolii încetineşte. Spitalele din nordul Germaniei au raportat tot mai puţin cazuri de noi infecţii.
"Nu mai există motive de isterie, pentru că nu se mai răspândeşte şi nu mai cresc cazurile, dimpotrivă, se înregistrează o descreştere", a spus expertul. El a avertizat însă că este prea devreme pentru ca doctorii să decreteze o încetare a epidemiei.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.