* fost Episcop al Dunării de Jos în perioada 1909-1922, grav rănit în atentatul de la Parlamentul României, din anul 1920, PS Nifon Niculescu a fost reînhumat în cripta pregătită din vreme la Catedrala Arhiepiscopală din Galați * slujba Parastasului și ceremonia de așezare a osemintelor Episcopului Nifon în cripta catedralei, lângă mormintele celorlalți trei ierarhi care odihnesc aici, au fost săvârșite de IPS Arhiepiscop Casian
În anul închinat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române comemorării celor adormiți în Domnul, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și prin strădaniile Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, în perioada 24-26 septembrie au avut loc o serie de manifestări prilejuite de aducerea rămășițelor pământești ale Episcopului Nifon Niculescu al Dunării de Jos, de la Cimitirul "Șerban Vodă" - Bellu București la Catedrala Arhiepiscopală din Galați, după 98 de ani de la trecerea la cele veșnice a ierarhului, precizează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
Vineri, 24 septembrie, rămășițele pământești ale Episcopului Nifon au fost preluate de o delegație a Eparhiei Dunării de Jos și aduse, mai întâi, la Biserica "Sf. Ioan Botezătorul", din Brăila, ctitorie care, la data de 29 august 1912, a fost sfințită chiar de către PS Nifon Niculescu, pe atunci Episcop al Dunării de Jos. Cu acest prilej, preoții și credincioșii brăileni au înălțat rugăciuni de pomenire pentru vrednicul ierarh, în prezența rămășițelor sale pământești.
În aceeași zi, osemintele PS Nifon au ajuns la Galați.
"Sicriul cu oseminte a fost întâmpinat la Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în prezența elevilor seminariști și a credincioșilor din eparhie. După o slujbă de pomenire pe esplanada Muzeului, în sunet de cântări bisericești, sicriul a fost purtat până la Sala festivă și Capela "Întâmpinarea Domnului" și "Sfinții Martiri Brâncoveni" din incinta Muzeului Eparhial, unde Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a săvârșit un Trisaghion și a ținut un cuvânt de învățătură în care a evocat personalitatea Episcopului Nifon", precizează părintele Rareș Bucur, consilier eparhial.
Sâmbătă, 25 septembrie, rămășițele pământești ale PS Nifon au fost purtate în procesiune de la Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos, la Catedrala Arhiepiscopală "Sf. Ap. Andrei" și "Sf. Ierarh Nicolae" Galați, unde a fost așezat pe catafalc până a doua zi când, după Sfânta Liturghie arhierească, au fost depuse în cripta special pregătită în naosul măreței biserici pe care însuși Episcopul Nifon a terminat-o de zidit și a împodobit-o cu cele necesare slujirii. Catedrala de la Galați a fost sfințită de PS Nifon Niculescu la 6 august 1917, în toiul luptelor de la Mărășești, din Primul Război Mondial.
Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat slujba Parastasului și ceremonia de așezare a osemintelor Episcopului Nifon în cripta catedralei, lângă mormintele celorlalți trei ierarhi ai Dunării de Jos, care odihnesc aici.