Mergi la conţinutul principal

Rîndunică, numit secretar de stat în Ministerul Muncii

• hotărârea privind numirea consilierului  judeţean PSD Adrian Rîndunică (29 ani) ca secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii a fost publicată deja în Monitorul Oficial • vineri, acesta se afla la Minister şi se pregătea să îşi ia în primire atribuţiile • Rîndunică a afirmat că îşi va da demisia atât din Consiliul Judeţean Brăila, din CA-ul HC Dunărea, cât şi de la conducerea Centrului de Informare şi Dezvoltare (CID)

 

Consilierul judeţean Adrian Marius Rîndunică (29 ani) a fost numit pe poziţia de secretar de stat la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale. Acesta este preşedintele organizaţiei judeţene a TSD Brăila, iar la mijlocul lunii ianuarie numele său a fost înaintat Guvernului Sorin Grindeanu alături de alte 21 de propuneri pentru o posibilă astfel de promovare. Contactat, vineri, de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, Adrian Rîndunică a afirmat că se află deja la Bucureşti, unde s-a întâlnit cu ministrul Muncii Lia-Olguţa Vasilescu, urmând să afle cât de curând ce atribuţii îi vor reveni.

“Aseară (n.r. - joi seară) a apărut în Monitorul Oficial numirea mea. Astăzi am venit la Minister, am discutat cu doamna ministru, cu domnul secretar general al ministerului. Săptămâna viitoare, cu certitudine, îmi va delega atribuţiile. Urmează ca de luni să începem  activitatea  propriu-zisă. Deocamdată  sunt în faza de cunoaştere. Încă încerc să cunosc personalul  şi activitatea de aici. Care va fi nivelul de atribuţii ce îmi vor fi delegate, nu ştiu să vă spun în momentul ăsta pentru că este o hotărâre a doamnei ministru”, a declarat Rîndunică.

Sursa citată a mai punctat că urmează să demisioneze din poziţia de consilier judeţean, din Consiliul de Administraţie al echipei HC Dunărea, dar şi de la conducerea Centrului de Informare şi Documentare pentru Integrare Europeană şi Dezvoltare Durabilă (CID). Precizăm că Rîndunică a devenit director la CID pe 1 septembrie 2015, la scurt timp după plecarea fostei şefe a centrului, Simona Basuc.

 

Rîndunică susţine că se desparte cu greu de proiectele de la CID

 Întrebat cine îi va lua locul la conducerea CID Brăila, Rîndunică a punctat că încă nu ştie, pentru că decizia va aparţine în totalitate Consiliului Director. Chiar şi aşa, acesta a ţinut să îşi manifeste speranţa că proiectele pe care le-a început acolo vor primi finanţare europeană.

“În prezent, CID-ul are trei proiecte importante depuse spre finanţare, cu o valoare foarte mare şi care sunt în evaluare. Noi avem încredere că vor fi finanţate şi sunt sigur că echipa de acolo are capacitatea să le ducă la bun sfârşit. Sunt două proiecte importante pe zona de infrastructură şi dezvoltare a două comune şi unul, la fel de important, pentru tinerii antreprenori, pentru că vor fi finanţate nişte micro-intreprinderi, dacă pot să le spun aşa, sau mai bine zis planuri de afaceri relativ mici. Dar sunt destul de multe şi de serioase. Am pus foarte mult suflet în aceste proiecte, am lucrat foarte mult la ele, pot să spun că au fost şi nopţi în care am lucrat. Îmi doresc  foarte tare să se implementeze pentru că sunt foarte importante şi pentru comunitate. În schimb, acum sunt pe alt drum. Îmi doresc să confirm aici, să îmi fac treaba foarte bine. Asta e cel mai important. În final, consider că ar trebui să fie o mândrie şi pentru noi, ca brăileni, atât timp cât nu doar eu sunt într-un minister, îl avem şi pe ministrul Economiei, pe domnul Mihai Tudose care a confirmat şi va confirma în continuare cu siguranţă”, a conchis Rîndunică.

Precizăm că, potrivit listei cu care PSD s-a înscris în alegerile locale din iunie 2016, în locul lui Rîndunică, la Consiliul Judeţean ar trebui să vină Gianina Şerban (poziţia 18 pe listă), economist şi administrator.

 

Ce propuneri au mai fost făcute Guvernului

 Preşedintele interimar al PSD Brăila, Ion Rotaru nu a putut fi contactat pentru a ne preciza dacă în afară de Adrian Rîndunică mai sunt vizaţi şi alţi membri ai organizaţiei pentru o eventuală promovare. Chiar şi aşa, reamintim că, la mijlocul lunii ianuarie, liderul social-democraţilor brăileni a făcut publică lista cu cei pe care organizaţia i-a propus ca posibili viitori secretari de stat. Printre cei luaţi în calcul se numărau foarte mulţi consilieri judeţeni şi municipali printre care şi viceprimarul Doiniţa Ciocan şi vicepreşedintele CJ Ionel Epureanu. Concret, lista cu propunerile trimise la Centru de PSD Brăila, citită la vremea respectivă de Rotaru, în ordine alfabetică, se prezenta în felul următor: Loredana Virginia Badiu (CLM), Carmelia Bălănică (CJ), George Marius Caranica (CLM), Marian Chivu, Doiniţa Ciocan (CLM), Andreea Cloşcă, Ionel Epureanu (CJ), Adrian Goanţă (CLM), Florin Mircea (CJ), Sorin Moise, Gheorghe Morogan, Marius Cătălin Negru, Oana Neicu, Ionuţ Marius Pisică (CLM), Răzvan Popescu, Claudiu Pisică, Ştefănuţ Radu, Adrian Rîndunică (CJ), Adrian Simion, Nicolae Slatu, Gianina Şerban, Marius Zărnescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro