Intilnirea a fost facilitata de specialistii Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog, structura teritoriala a Agentiei Nationale Antidrog.
El le-a vorbit celor condamnati pentru consum si trafic de droguri despre efectele nocive - asupra fizicului si mai ales asupra psihicului - ale stupefiantelor, indiferent care sint acestea - ecstasy, cocaina sau heroina.
Puya, care a mai vizitat si penitenciarele de la Rahova si de la Jilava, a reusit sa creeze imediat o punte de comunicare cu cei 16 detinuti. El chiar le-a spus detinutilor ca si fratele sau a fost inchis. Si prietenul sau, Sisu, este, de cinci luni, din nou in arest preventiv, tot pentru consum si trafic de droguri.
Artistul s-a interesat daca in penitenciar exista servicii specializate si psihologi care sa se ocupe numai de cei care au consumat droguri.
"Noi nu am venit sa va criticam. Noi criticam in special sistemul, fiindca nu exista persoane specializate care sa se ocupe de detinutii care au consumat droguri. Cei ce vor sa se lase de droguri nu au acces la metadona. In Bucuresti, din 24.000 de consumatori, doar 800 beneficiaza de o forma sau alta de tratament", a spus Puya.
Dupa cum ne-a declarat conducerea penitenciarului, in cei trei ani, de cind au inceput sa fie aduse si persoane care s-au drogat in libertate, nu s-a intimplat ca vreunul din acesti detinuti sa intre in sevraj.
La finalul intilnirii, pe linga pliantele si materialele informative oferite de initiatorii proiectului (Asociatia Romana Anti Sida si TVR2), Puya le-a dat detinutilor autografe si le-a promis ca va reveni, pentru a sustine un spectacol.