Putin regretă dispariţia expresiei "popor sovietic". De ce consideră preşedintele Rusiei că sintagma era benefică | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Putin regretă dispariţia expresiei "popor sovietic". De ce consideră preşedintele Rusiei că sintagma era benefică

"În perioada sovietică, multe dintre lucrurile făcute nu erau prea bune, dar au fost inventate şi numeroase lucruri bune. De exemplu, exista conceptul de popor sovietic, o nouă comunitate istorică", a declarat Putin, care se confruntă cu o mişcare de contestare fără precedent de la sosirea sa la putere în 2000.
Vladimir Putin, ofiţer KGB în perioada sovietică, este un nostalgic recunoscut faţă de puterea ţării sale pe scena internaţională.
În 2005, el a calificat dispariţia fostei Uniuni Sovietice drept "cea mai mare catastrofă geopolitică din secolul al XIX-lea".
În decembrie 2011, pe când era premier, el şi-a exprimat regretul şi faţă de faptul că autorităţile sovietice nu au luptat suficient pentru a păstra "integritatea teritorială" a fostei URSS, care s-a prăbuşit în 1991.
De asemenea, atunci când unii analişti l-au comparat, în urma deciziei de a reveni la Kremlin în 2012, cu fostul lider sovietic Leonid Brejnev, purtătorul de cuvânt al lui Putin Dmitri Peskov a subliniat că nu este nicio ruşine în acest lucru.
Brejnev, care a stat la putere timp de 18 ani, până la moarte, este considerat de numeroşi ruşi simbolul unei perioade de "stagnare".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro