Democraţii americani ar fi trebuit să le prezinte scuze alegătorilor americani cu privire la informaţiile dezvăluite de hackeri, a declarat vineri preşedintele Vladimir Putin. Hackerii au publicat e-mailuri aparţinând Comitetului Naţional Democrat (DNC). Totdată, liderul de la Kremlin l-a felicitat Donald Trump că a simţit starea de spirit a alegătorilor şi a câştigat alegerile. De altfel, el a respins acuzaţiile Casei Albe cu privire la amestecul Rusiei în alegerile din Statele Unite.
Vladimir Putin a declarat că hackerii s-ar fi putut afla oriunde, răspunzând astfel la acuzațiile potrivit cărora Rusia s-a amestecat în alegerile americane.
El a ridicat din umeri în privinţa acuzaţiilor Washingtonului cu privire la afiliaţia rusă a acestora.
Întrebat cum a răspuns acuzaţiilor preşedintelui american Barack Obama în conversaţia pe care au purtat-o în marja summitului G20, în China, liderul de la Kremlin a spus că el nu face niciodată publice discuţii confidenţiale.
Vladimir Putin l-a lăudat, pe de altă parte, pe Donald Trump, informează News.ro.
El a spus că Rusia speră să dezvolte cu Statele Unite „relaţii de afaceri şi constructive care să fie atât în beneficiul Rusiei, cât şi al Statelor Unite”.
Într-o replică adresată lui Barack Obama - care a spus că „Ronald Reagan s-ar întoarce în mormânt” dacă ar vedea rezultatele unor sondaje potrivit cărora mai bine de unul din trei republicani îl văd pe Putin cu ochi buni -, liderul de la Kremlin a spus că ar fi fericit să vadă că partidul său a obţinut victoria.
El a criticat, de asemenea, administraţia americană, pe care o acuză că a încercat să dea vina pentru înfrângerea democratei Hillary Clinton prin acuzaţii cu privire la un amestec rus în alegeri.
Problema cu privire la cine a comis atacurile cibernetice, neimportantă
De asemenea, el a acuzat Partidul Democrat că încearcă în mod greşit să dea vina pentru înfrângerea pe care a suferit-o în faţa lui Trmp pe factori externi.
El a apreciat că Partidul Democrat trebuie să înveţe cum să piardă în mod elegant.
Liderul de la Kremlin a declarat că problema cu privire la cine a comis atacurile cibernetice care au vizat Partidul Democrat nu este importantă şi că ele au dezvăluit că opinia publică din Statele Unite este manipulată.
Rusia a respins în mai multe rânduri acuzaţii potrivit cărora Moscova este implicată în atacuri cibernetice împotriva Statelor Unite.