In urma analizei celor doua puncte de vedere formulate de actorii implicati, CNSC a admis in parte contestatia formulata de "Construct P&G" dar a sustinut si punctul de vedere al piritei, adica Consiliul Judetean Braila. Cu alte cuvinte, a dat satisfactie ambelor parti implicate in acest scandal, cu mentiunea ca finalitatea este aceeasi: procedura de licitatie trebuie luata de la capat.
Decizia data de consiliu prevede ca: "Admite in parte contestatia "Construct P&G" din 3 octombrie 2008 in contradictoriu cu Consiliul Judetean Braila si anuleaza mentiunea respingerii ofertei contestatoarei ca neconforma, mentiune cuprinsa in raportul procedurii de atribuire nr 11825/1 octombrie 2008. Respinge solicitarea de anulare a deciziei autoritatii contractante de anulare a procedurii, fiind mentinut ca temeinic si legal motivul de respingere a ofertei contestatoarei ca inacceptabila".
Conducerea "Construct P&G" a declarat ca este nemultumita de raspunsul formulat de CNSC si ca este hotarita sa conteste in instanta decizia data de consiliu. "Raspunsul CNSC este unul ambiguu si vom formula contestatie la Curtea de Apel Galati pentru ca motivul invocat in decizia CNSC, din punctul nostru de vedere, nu este real. Concret, mi se considera oferta a fi inacceptabila pentru ca nu am prevazut in oferta un anumit numar de muncitori. Oferta noastra insa este construita la acest capitol pe necesarul de forta de munca stabilit exact pe tehnologia lucrarii pentru care am licitat. De altfel, la nici una dintre licitatiile la care am participat in afara judetului si pe care firma pe care o administrez le-a adjudecat, nu s-au impus criterii de acest gen legate de o anumita structura de personal alocat lucrarilor licitate. In fapt, este doar un criteriu impus de Consiliul Judetean Braila pentru a iesi cistigatoare o anumita firma, intrucit fiecare ofertant isi stabileste singur si isi aloca numarul de muncitori, exact cit ii trebuie pentru lucrarea respectiva", ne-a declarat Gheorghe Puscasu, reprezentantul "Construct P&G".
Contactata de reporterii "Obiectiv", conducerea Consiliului Judetean Braila a promis ca isi va exprima punctul de vedere referitor la decizia CNSC, insa, pina la inchiderea editiei, nu ne-a trimis un raspuns in acest sens.
Licitatia pentru sediul bibliotecii - repriza a V-a
Pe scurt, povestea licitatiei cu cintec pentru noul sediu al bibliotecii judetene se prezinta astfel: din 2006, Consiliul Judetean Braila, ca autoritate contractanta, se "chinuie" sa gaseasca o firma de constructii care sa efectueze lucrarile de amenajare a unui spatiu din incinta Liceului de Chimie, unde sa poata fi mutata Biblioteca "Panait Istrati". In acest sens, a organizat 5 licitatii, fara sa ajunga insa sa semneze un contract cu vreunul dintre ofertanti. Aceasta pentru ca, de fiecare data, procedura de licitatie era anulata, fiind invocate motive referitoare la neconformitatea ofertelor depuse de firmele interesate de proiectul investitional. In subsidiar insa, dupa cum sustine chiar administratorul "Construct P&G", eternul perdant, anularea s-ar fi facut pentru ca nu ieseau cistigatoare firmele agreate de presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu. Astfel, la cea de a V-a licitatie organizata in cursul acestui an, dintre cele 4 firme inscrise cu oferte, doar doua au ajuns sa se intreaca in "marea finala": este vorba despre SC "Confort 2000", una dintre firmele cu cele mai multe licitatii cistigate de la CJ Braila si SC "Construct P&G". Initial, comisia de evaluare in cadrul licitatiei a anuntat ca adjudecatara este "Confort 2000", fapt ce l-a nemultumit pe contraofertant si l-a determinat sa conteste procedura la CNSC. In urma analizei, consiliul a anulat decizia de atribuire catre "Confort 2000" si a decis reevaluarea tuturor ofertelor. Dupa ce comisia de evaluare a luat pentru a doua oara la mina ofertele, a ajuns la concluzia ca, de fapt, nici una nu era conforma si acceptabila, motiv pentru care a decis anularea procedurii. i punctul de vedere al piritei, adica Consiliul Judetean Braila.