Skip to main content

Purim - sarbatoarea bucuriei la evrei

Duminica, 11 martie 2007, incepind cu ora 11.00, la Templul Coral de pe strada Petru Maior, apartinind Comunitatii Evreilor din Braila - condusa de David Iancu -, se va desfasura un program special dedicat marii sarbatori mozaice "Purim". La eveniment, sint invitati membrii Comunitatii Evreilor din Braila, simpatizanti ai cultului, precum si reprezentanti ai institutiilor publice locale. Cu acest prilej, corul "Macabi", condus de inimosul dirijor Bogdan Lipsin, va interpreta melodii din folclorul vechi evreiesc, iar oficiantul de cult Sucher Goldstein se va ruga Lui Dumnezeu, impreuna cu cei prezenti.
Considerata o "sarbatoare a bucuriei", Purim se praznuieste in a 14-a zi a lunii Adar (evreiesti), in amintirea unei minuni de care au avut parte evreii din Imperiul Persan. Haman, marele dregator, a planuit exterminarea tuturor evreilor din imperiu, insa planul lui a fost dejucat, cu ajutorul Lui Dumnezeu. Atunci, Haman insusi a fost spinzurat de un stilp, din ordinul imparatului Ahasveros al Persiei. Adevarata "drama neconsumata", Purim este si un avertisment pentru dusmanii poporului israelit. In ziua sarbatorii, evreii se veselesc si cinta, pentru ca, atunci, in vechime, ajutati de frumoasa imparateasa Ester, au reusit sa-l invinga pe necredinciosul Haman. Intimplarea este istorisita in Vechiul Testament, in cartea imparatesei Estera.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu