Mergi la conţinutul principal

Pungile din plastic, pe mesele deputaţilor

România, la fel ca alte state membre UE, are obligaţia de a se ralia normelor de protecţia mediului şi de a reduce consumul pungilor de transport din plastic, de unică folosinţă, pe cap de locuitor. Deputatul Dorin Petrea informează că în cadrul Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, întrunită recent, a fost a dezbătută propunerea de modificare a Directivei 94/62/CE privind ambalajele şi deşeurile de ambalaje. Practic, prin această modificare se urmăreşte limitarea daunelor aduse mediului, până în 2015, prin reducerea semnificativă a cantităţii de pungi de transport din plastic, de unică folosinţă. "Pungile cu o grosime mai mică de 50 de microni, adică acele pungi foarte subţiri, care practic nu pot fi refolosite pentru că se deteriorează rapid, generează o cantitate foarte mare de deşeuri (...) Ştim cu toţii că acestea sunt aruncate după prima folosire, din nefericire nu întotdeauna acolo unde trebuie, iar ulterior le vedem purtate de vânt sau de ape", a declarat parlamentarul UNPR într-un comunicat de presă trimis "Obiectiv". Acesta consideră că obligaţia de a reduce consumul de pungi uşoare nu numai că va aduce beneficii mediului, dar va produce şi efecte socio-economice.

Estimările arată că numărul pungilor ce nu pot fi reciclate a depăşit 15 miliarde pe întreg teritoriul UE, devenind o problemă prin generarea de cantitaţi mari de deşeuri.
Procedural, nota de informare emisă de Comisia pentru afaceri europene va fi înaintată Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro