Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Punct si de la capat

La fiecare inceput de sezon formatiile cu pretentii si nu numai, din fotbalul romanesc isi propun accederea in grupele Ligii Campionilor sau trasee cit mai lungi in UEFA.
Anul trecut, Steaua a jucat chiar semifinala celei de a doua competitii si daca ar fi ajuns in ultimul act ar fi dat piept cu FC Sevilla. Soarta a facut ca in aceasta primavara europeana cele doua formatii sa se intilneasca in saisprezecimi, Sevilla in calitate de cistigatoare a Cupei UEFA, Steaua fiind echipa care venea din grupele Ligii.
Meciurile dintre cele doua au fost transate intr-un stil foarte categoric de catre spanioli. Dupa ce a cistigat cu 2-0 la Bucuresti si practic si-a asigurat promovarea in etapa urmatoare FC Sevilla a invins Steaua si pe teren propriu si culmea scorul a fost deschis de elevii lui Juande Ramos tot in urma unei gafe a portarului Cernea.
De data aceasta insa jucatorii lui Olaroiu au avut citeva mari ocazii si doar nesansa a facut ca Banel Nicolita sa nu marcheze pe "Ramon Sanchez Pizjuan". Jardel putea deschide scorul la jumatatea primei reprize, dar ar fi putut inscrie si in minutul 78 la centrarea lui Iacob.
Cu toate ca jucatorii din Ghencea au plecat cu gindul la o victorie de palmares macar, in Spania doar Paraschiv, Ovidiu Petre si Nicolita au incercat sa-si tina promisiunea. Fostul jucator al Daciei, Nicolita a fost printre putinii stelisti care i-au pus probleme lui Palop si se pare ca dupa un sezon de toamna mai putin reusit a revenit la forma care l-a recomandat la Steaua.
Formatia stelista trebuie sa o ia insa de la capat si sa obtina locul al doilea in campionat pentru a forta patrunderea in grupele Ligii, unde la a doua promovare consecutiva ar putea incerca sa-si depaseasca performantele din 2006.

Visul dinamovistilor a durat 50 de minute

Spre deosebire de rivala sa din Bucuresti, Dinamo a evoluat in mansa tur a saisprezecimilor in Portugalia si cu toate ca nu a pus prea multe probleme apararii adverse, a fost la un pas de a obtine o remiza. Numai ca Benfica a crezut in sansa ei si s-a impus cu 1-0, un scor usor de remontat la prima vedere.
Nici in returul de la Bucuresti insa, cuplul N&D nu a functionat, iar echipa bucuresteana a trebuit sa improvizeze. Catalin Munteanu a reaprins sperantele celor 16 000 de spectatori prezenti in "Stefan cel Mare", marcind ca un veritabil atacant si Dinamo reechilibra balanta. Scorul general devenea 1-1, dar numai pentru putin timp.
La reluare, in numai 14 minute, dupa doua faze trase la indigo Anderson si Ketsouranis au semnat golurile victoriei portugheze si astfel s-a scris inca o pagina din istoria intilnirilor directe dintre "ciinii rosii" si "vulturii" lui Eusebio.
Dupa o noapte alba in care "si-au lins ranile" elevii lui Rednic trebuie sa revina la realitate si sa se concentreze pentru partida de luni cu Jiul. Cucerirea titlului national a ramas singurul obiectiv al lui Dinamo, unul realizabil tinind cont de numarul foarte mare de puncte avans fata de urmatoarea clasata.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii