Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Punct final in proiectul "Scoala de soferi Start"

In cursul zilei de ieri, SC "Start" SA Braila, a prezentat rezultatele implementarii proiectului "Scoala de soferi Start", derulat de firma braileana in perioada 1 decembrie 2004 - 30 noiembrie 2005 in cadrul programului PHARE 2002. Scopul proiectului care a beneficiat de un buget de aproape 61.000 euro a fost acela de consiliere indrumare si reconversie profesionala a unui grup tinta de 100 persoane disponibilizate sau tineri absolventi cu virste cuprinse intre 19 si 34 ani sau peste 50 ani, cu studii medii sau superioare provenind din Braila.
Un prin obiectiv stabilit a fost acela de a oferi consiliere si indrumare grupului tinta prin furnizarea de informatii privind piata muncii in Braila, evaluarea aptitudinilor si competentelor profesionale ale persoanelor din grup si stabilirea traseului profesional optim pentru fiecare in parte si, nu in ultimul rind, dezvoltarea tehnicilor de cautare a unui loc de munca, pregatirea CV si a interviului. Cel de-al doilea obiectiv a vizat reconversia profesionala in meseria de conducator auto profesionist prin organizarea de cursuri de instruire pentru categoriile B (autoturiem), C (autocamioane), E (autocamioane de mare tonaj cu remorca), D1 (microbuze) si D (autobuze). Obiectivul 3 a vizat imbunatatirea gradului de ocupare a fortei de munca prin stabilirea unei rate de plasare in cadrul proiectului de minim 30%.
Rezultatele finale inregistrate la finele proiectului sint obtinerea permisului de conducator auto in cazul a 30 persoane, obtinerea de categorii de permis partiale - 5 persoane, 15 persoane nu s-au prezentat la examinare, in timp ce alte 50 au fost respinse in urma sustinerii probelor pentru obtinerea carnetului de conducere. "Persoanele respinse si cele care nu s-au prezentat la examen sint planificate pentru examen in lunile decembrie 2005 si ianuarie 2006, societatea "Start" punind la dispozitie sala de consiliere si logistica necesare pentru pregatirea teoretica suplimentara si autovehiculele pentru instruirea practica" au explicat organizatorii, acestia subliniind ca pina in prezent dintre persoanele care au obtinut carnetul de conducere 12 si-au gasit un loc de munca, in timp ce inca alte 25 persoane au obtinut promisiunea ca li s-a dat o sansa de prezentare la un interviu in vederea angajarii. Important de mentionat este ca SC "Start" mai deruleaza si alte proiecte cu finantare europeana si si-a propus accesarea unui nou proiect asemanator cu cel abia incheiat.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii