Mergi la conţinutul principal

Punct final in disputa din CLM asupra spatiilor verzi

Primarul municipiului, Constantin Cibu, este multumit ca Prefectura i-a dat dreptate, in privinta loturilor retrocedate fostilor proprietari, in statiunea Lacu Sarat. Edilul-sef a precizat recent, in cadrul unei conferinte de presa, ca Prefectura a dat aviz de legalitate hotaririi de Consiliu Local Municipal pe aceasta tema, in ciuda parerii unor consilieri municipali, care au sustinut vehement ca terenurile respective sint spatii verzi si nu are nimeni dreptul sa construiasca pe ele. Cibu a explicat ca Prefectura s-a convins ca explicatiile date de el in sedinta de Consiliu, privind faptul ca nu orice teren pe care exista plante si arbori poate fi incadrat ca "spatiu verde", in acceptiunea legii, sint valabile. "Am primit de la Prefectura avizul de legalitate privind hotarirea de a acorda terenurile pe suprafetele propuse de catre Primarie in Lacu Sarat. Asa cum bine stiti, initial Prefectura nu a vrut sa acorde acest aviz, dar pina la urma s-a convins ca pe suprafetele propuse de noi nu este un spatiu verde amenajat, ci unul ca si un oarecare spatiu pe care a crescut iarba si tufisuri. In PUG, nu figureaza ca spatiu verde amenajat, deci s-a putut da avizul de legalitate. In aceste conditii, orice speculatii pe aceasta tema ridicata de unii consilieri considerati-le neavenite si de prost gust".
Amintim ca, la ultima sedinta a Consiliului Local Municipal, consilierul PD Mihaela Picu a sustinut insistent ca atita timp cit pe terenurile respective creste iarba, ele sint spatii verzi si, ca atare, legea interzice distrugerea lor, pentru a se construi in zona.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu