Mergi la conţinutul principal

Punct de vedere

Avind in vedere articolele aparute in presa locala din ultima saptamina, precum si pozitiile luate de anumite persoane publice, ma vad nevoita sa va solicit publicarea urmatorului punct de vedere:
Asa cum am mai declarat, sustin in continuare ca asupra acuzatiilor de luare de mita sau a altei presupuse infractiuni savirsite de persoana mea, singura institutie abilitata de lege sa se pronunte - intr-un stat de drept - este instanta de judecata, institutie specializata si independenta in activitate, pe care am sesizat-o eu, ca parte interesata in stabilirea adevarului. Orice imixtiune, suprapunere de atributii sau deliberari savirsite de alte persoane constituie ori o necunoastere elementara a caracterului de "stat de drept", ori literatura de proasta calitate.
Am afirmat, in deplina cunostinta de cauza, ca anumiti consilieri locali si-au lasat constiinta cumparata. Pe linga cei pe care i-am nominalizat in conferinta de presa - si ma surprinde ca autorii articolelor de presa "au omis" sa-i insereze in cuprinsul materialelor publicate - ii invit pe ceilalti domni consilieri ca, inainte de a iesi in presa cu declaratii acuzatoare, sa-si faca o analiza de constiinta pentru ca, cel putin moral, sint datori fata de cei care i-au ales, cu aceasta autoanaliza.
Ancheta administrativa, trimbitata cu majuscule in presa locala, nu se poate efectua decit in conditiile legii, pentru acte si fapte savirsite de persoana mea in calitate de viceprimar, si nicidecum de primar, oricit de mult si-ar dori domnul Cibu acest lucru, pentru ca una este sa doresti si alta este sa poti. Or, in aceasta situatie, numai legea este cea care poate, si ea trebuie respectata.
Nu am tacut - asa cum se afirma in unele articole - ci, inainte de a vorbi si a afirma in unele articole - inainte de a vorbi si a afirma la modul teoretic anumite aspecte, m-am adresat, reprecizez, organismelor abilitate sa se pronunte in aceasta privinta.
Pina la solutia finala imi voi vedea de treaba ca viceprimar si vicepresedinte al Partidului Democrat Braila, invitindu-i si pe ceilalti parteneri de dialog sa procedeze la fel, din respect pentru cetatenii Brailei, pentru legile tarii si pentru adevar.
... Asta, fireste, in conditiile in care stiu ce au de facut si doresc sa faca.

Cu consideratie,
Daniela Vasioiu

Nota redactiei. Precizam ca, in nici un moment, in timpul conferintei
de presa, la care face referire, viceprimarul Daniela Vasioiu nu a nominalizat, la modul clar, consilierii care si-ar fi vindut votul, pentru diverse favoruri sau avantaje. Intrebata fiind de reporterul nostru daca poate da nume si exemple de consilieri care s-au vindut, aceasta a declarat: "Le-ati avut si dvs. pe o ordine de zi, la momentul la care se dorea atribuirea unor terenuri pentru tineri si sint convinsa ca le-ati vazut, ala a fost motivul pentru care le-am scos de pe ordinea de zi atunci. Ati constatat ca era fiica unui consilier PNL, fiica unui consilier PRM, fiul unui membru PSD, nu consilier, dar apropiat al unui consilier PSD. Si mai sint, o sa urmariti sa vedeti concesionari, atribuiri, licitatii, pe anumite tronsoane. Marele ghinion este ca eu, avind o experienta de 8 ani in Consiliul Local Municipal, cunosc foarte bine aceste lucruri si le vad imediat si evident ca si pentru colegii mei consilieri care sint mai tineri, mai proaspeti in administratie, discutam aceste lucruri impreuna".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu