Mergi la conţinutul principal

Punct și de la capăt în dosarul de viol asupra unei minore. Rejudecare

* în urma apelului formulat la Curtea de Apel Galați de inculpatul Gheorghe D., acuzat că a sechestrat și violat o minoră timp de opt luni, s-a anulat condamnarea primei instanțe, fiind dispusă rejudecarea * dosarul a fost retrimis tot la Judecătoria Brăila, adică instanța care a dat inițial condamnarea de 11 ani închisoare pentru acuzat * dosarul se află acum, din nou, în curs de judecată, la prima instanță * culmea, ajunsese la aceeași judecătoare Coarnă, cea care înlocuise arestul preventiv cu arestul la domiciliu față de inculpat, însă aceasta s-a abținut în a lua vreo decizie, fiind constatată incompatibilitatea

 

În loc de condamnare finală, violatorul de minore Gheorghe D. a primit o altă soluție la instanța superioară. Condamnat la 11 ani închisoare, după ce a fost acuzat că a sechestrat și violat o minoră timp de opt luni, inculpatul a revenit acum cu judecata la prima instanță, adică tot la Judecătoria Brăila. În urma apelului formulat la Curtea de Apel Galați de inculpatul Gheorghe D., s-a anulat condamnarea primei instanțe, fiind dispusă rejudecarea. “Trimitere cu rejudecare. În temeiul art. 421 pct. 2 lit. a Cod de procedură penală și art. 6 din Convenția Europeană pentru Apărarea Drepturilor Omului și a Libertăților Fundamentale, admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila și de inculpatul D. Gheorghe împotriva sentinței penale nr. 1873/29.12.2021 a Judecătoriei Brăila. Desființează în totalitate sentința penală apelată și trimite cauza spre rejudecare la aceeași instanță - Judecătoria Brăila, ținând seama de considerentele prezentei decizii. Menține starea de arest a inculpatului. Dispune avansarea din fondurile Ministerului Justiției, către Baroul Galați, a onorariilor apărătorilor desemnați din oficiu”, este soluția dispusă în data de 3 martie la Curtea de Apel Galați.

Acum, dosarul a fost înregistrat, din nou, la Judecătoria Brăila, iar judecata a reînceput în data de 10 martie. La termenul respectiv, s-a admis cererea de abținere formulată de judecător Coarnă Cristina și s-a constatat că judecătoarea se află în situația de incompatibilitate cu privire la acest dosar. “În temeiul art. 68 Cod procedură penală, admite cererea de abținere formulată de doamna judecător Coarnă Cristina. Constată că doamna judecător Coarnă Cristina se află în situația de incompatibilitate prevăzută de art. 64 alin. 1 lit. f Cod procedură penală cu privire la dosarul penal nr. 13286/196/2020*. Dispune înaintarea dosarului menționat mai sus în vederea repartizării aleatorii. Definitivă”, este soluția pronunțată în ședința din 10 martie și postată pe site-ul instanței.

Reamintim că, în decembrie 2020, judecătoarea Cristina Coarnă de la Judecătoria Brăila a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul suspectului de viol Gheorghe D., arătând că faptele de care este acuzat violatorul nu sunt totuși chiar atât de grave. La Tribunalul Brăila, situația s-a schimbat, iar inculpatul a rămas în continuare la arest.

 

De la condamnarea în primă instanță, se tot așteaptă sentința finală

În data de 29 decembrie 2021, inculpatul Gheorghe D., acuzat că a sechestrat și violat o minoră timp de opt luni, a fost condamnat de Judecătoria Brăila la pedeapsa de 9 ani închisoare pentru infracțiunea de viol în formă continuată și 6 luni închisoare pentru lipsire de libertate. În urma contopirii pedepselor, individul a rămas să execute pedeapsa cea mai grea, plus un spor, ajungând la 11 ani închisoare. Sentința pronunțată de Judecătoria Brăila nu era însă definitivă și a fost atacată cu apel de procurori, dar și de inculpat.

Bărbatul acuzat de viol, Gheorghe D., din județul Bacău, este acuzat că, în perioada noiembrie 2016 - iunie 2017, a abuzat de o minoră de 13 ani, din Brăila. Reamintim că, la data de 18 august 2020, polițiștii brăileni din cadrul Serviciului de Investigații Criminale l-au depistat pe bărbatul de 36 de ani, din județul Bacău, pe numele căruia Tribunalul Brăila a emis un mandat de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de viol. “În fapt, în perioada noiembrie 2016 - iunie 2017, bărbatul, profitând de imposibilitatea unei minore, în vârstă de 13 ani, de a se apăra ori de a-și exprima voința, ar fi întreținut raporturi sexuale cu aceasta”, au stabilit polițiștii brăileni. Suspectul a fost arestat preventiv, apoi a fost trimis în judecată.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro