În 1925, arheologul Howard Carter a descoperit două pumnale, unul de fier şi unul din aur, în mormântul faraonului egiptean Tutankamon, care a fost mumificat în urmă cu 3.300 de ani. Lama de fier, care are mâner de aur şi măciulie de cristal, a reprezentat un mister pentru cercetători încă de când a fost descoperit pentru că fierul era o rarite în Egiptul Antic şi lama pumnalului nu ruginise în cei peste 3.000 de ani de când a fost făcut.
Oameni de ştiinţă din Italia şi Egipt au analizat metalul cu un spectrometru de fluorescenţă cu raze X pentru a stabili ce compoziţie chimică are şi au descoperit un nivel înalt de cobalt şi nichel. Pe urmă, au comparat rezultatele obţinute cu analizele făcute meteoriţilor descoperit pe o rază de 2.000 de kilometri în jurul coastei Mării Roşii din Egipt.
Rezultatele au fost similiare cu cele descoperite la analizarea meteoritului Kharga. Meteoritul a fost descoperit la 240 de kilometri vest de Alexandria, în oraşul port, Mersa Matruh, oraş care în perioada lui Alexandru cel Mare se numea Amunia.
Acest rezultat i-a făcut pe cercetători să concluzioneze că pumnalul a fost realizat dintr-un fragment de meteorit.