Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Puii santinela au ajuns in focare

Directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Braila, Liliana Stefanu, a anuntat ca puii santinela au fost introdusi, ieri, in focarele de gripa aviara. Este vorba despre 100 de pui adusi din judetul Suceava, de la SC "Avitod" SRL Todiresti. Ei au fost introdusi in 8 gospodarii in care a fost confirmat virusul H5N1, din localitatile Scarlatesti, Dudescu, Bumbacari si Ciocile, rolul acestei actiuni fiind acela de a se verifica eficienta actiunilor de decontaminare. Daca in 10 - 14 zile, nici unul din puii din focar nu va prezenta semne clinice de boala si nu va dezvolta anticorpi contra virusului aviar, in aceste localitati se vor ridica masurile de carantina.
Directorul DSVSA a precizat ca la acest moment in custodia institutiei mai sint 50 de pui care vor fi introdusi in celelalte focare (Zavoaia, Tataru si Chichinetu) la mijlocul lunii ianuarie, probabil in zilele de 16 si 17 ianuarie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii