Mergi la conţinutul principal

Pugiliștii brăileni, premiați la Open Gheorgheni 2022

* turneu internațional de box la care au participat sportivi din 13 țări * patru brăileni fac parte din lotul național care va participa la europenele de cadeți și juniori din acest an * “Totul a decurs așa cum mă așteptam”, a spus George Perțea

 

Pugiliștii de la CSM Brăila și de la Centrul Olimpic Brăila au avut evoluții foarte bune la Open Gheorgheni 2022, turneu internațional de box la care au participat în jur de 200 de sportivi din 13 țări. Pugiliștii brăileni au fost însoțiți de antrenorii George Perțea, Marian Pița și Cristian Bălan. Competiția de la Gheorgheni a reprezentat și un criteriu de selecție pentru europenele de cadeți din Turcia și cele de juniori din Italia.

Cel mai bun loc la acest turneu internațional l-a obținut Ștefan Stavre de la Centrul Olimpic Brăila. În finala categoriei 60 kg Stavre l-a învins pe un bulgar, medaliat european de juniori anul trecut.

Iulia Cojocaru de la CSM Brăila a cucerit medalia de bronz la categoria 52 kg, după ce a fost învinsă în semifinale de o sportivă din Kazahstan. Cea de a doua pugilistă prezentă la Gheorgheni, Simona Smucilă, de la Ianca, s-a clasat pe locul al doilea, ea fiind învinsă în finală de o pugilistă din Grecia.

La categoria 52 kg, juniori Daniel Grigorie, de la grupa antrenorilor george Perțea și Marian Pița s-a clasat pe locul al treilea, el fiind învins în semifinale la limită, cu 3-2, de un sportiv din Ungaria. Tot pe trei s-a clasat la cadeți Sorin Rusinoiu de la grupa antrenorului Cristian Bălan, la categoria 57 kg. A fost un meci foarte strâns în care câștig de cauză a avut sportivul din Ungaria, campionul național en titre al acestei țări.

Și Mihai Gheba de la Centrul Olimpic a ocupat poziția a treia la categoria 54 kg, după ce a pierdut în semifinale meciul cu un pugilist din Azerbaidjan. Petrică Eduard Muset a cucerit medalia de argint la categoria 70 kg, după ce a fost învins în finală de campionul de anul trecut al Bulgariei. Tot pe locul al doilea s-a clasat Eduard Mușat de la grupa antrenorului Cristian Bălan. În finala categoriei 75 kg Mușat a fost învins de un pugilist din Austria, care la finalul competiției a fost desemnat cel mai bun boxer al competiției de la Gheorgheni.

Ștefan Moise s-a clasat pe locul al treilea la plus 80 kg, el fiind învins în semifinale de un boxer din Israel. Stavre și Rusinoiu la cadeți și juniorii Muset, Moise, Grigorie și Mușat sunt în cărți pentru europenele de cadeți și juniori.

“Totul a decurs așa cum mă așteptam. Surpriza plăcută a

reprezentat-o Stavre, cu trei victorii din trei meciuri. Avem șase boxeri în lot pentru europenele de cadeți și juniori. Mai avem trei luni de de antrenamente, o perioadă în care vom munci pentru a face o figură frumoasă la competițiile continentale. Avem câteva zile de odihnă și revenim la antrenamente. Pe 6 iulie plecăm într-un cantonament de 15 zile la Izvorani, cu sprijinul Comitetului Olimpic și apoi mergem la un turneu internațional în Serbia”, ne-a declarat George Perțea, care este și antrenorul lotului național de juniori.

La turneul de la Gheorgheni, printre arbitri s-a regăsit și brăileanul Dorinel Gîțu, arbitru internațional.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro