Pugiliştii brăileni Jitaru şi Piţa, campioni naţionali la seniori | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Pugiliştii brăileni Jitaru şi Piţa, campioni naţionali la seniori

• un minut şi jumătate a boxat Jitaru pentru medalia de aur şi implicit pentru al treilea titlu consecutiv la seniori

 

Dublu succes pentru pugiliştii brăilenii legitimaţi la Steaua, Robert Jitaru şi Marian Piţa, care şi-au apărat cu brio titlurile de campioni naţionali de seniori.

De departe unul dintre cei mai valoroşi tineri boxeri din România, Jitaru a avut nevoie de doar un minut şi jumătate pentru a cuceri cea de a treia medalie de aur la seniori. În semifinalele categoriei 60 kg ale Campionatului Naţional de box rezervat seniorilor de la Tomeşti, judeţul Iaşi, Jitaru, boxer antrenat de Valentin Vrânceanu, a câştigat prin abandon, după mai puţin de un minut din prima repriză, meciul cu Tudor Bărăian de la CS Târg Mureş. În ultimul act, lui Robert Jitaru i-a fost necesar doar jumătate de minut din prima repriză ca să fie declarat învingător de arbitrii judecători în faţa lui Andrei Jipeanu de la CSM Bacău.

Iar Robert Jitaru a câştigat toate competiţiile oficiale naţionale şi internaţionale la care a participat în 2018. Brăileanul şi-a trecut în cont cel de-al doilea titlu de campion european U22, a cucerit Centura de Aur şi acum la Tomeşti a obţinut cel de-al treilea titlu naţional consecutiv la seniori. Pe vremea în care activa la CSM Brăila şi era pregătit de George Perţea şi Gigi Moise, cel care dealtfel l-a descoperit şi lansat în marea performanţă, Robert Jitaru a cucerit şi două medalii de bronz la Campionatul European de tineret, mai precis în 2014 şi 2015.

În semifinalele categoriei 69 kg, Marian Piţa l-a învins prin abandon în prima repriză pe Lucian Tîmpu de la CS Târgu Mureş, iar în finală l-a avut drept adversar pe Adrian Botuşan de la CSM Suceava. Coordonat de la colţ de Valentin Vrânceanu, Piţa a boxat foarte bine şi a câştigat clar meciul, cu o decizie de 5-0.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro