Mergi la conţinutul principal

Puțin peste 300 de refugiați la Brăila, din peste 1.500 locuri disponibile

* numărul migranților din Ucraina care ajung în Brăila, chiar și pentru o noapte se menține în jurul a 300 de persoane * de exemplu, dacă pe 4 aprilie a.c., în județul nostru, erau înregistrate 337 de locuri ocupate, trei zile mai târziu, adică, joi, 7 aprilie a.c., erau 318 de ucraineni înregistrați în unitățile de cazare din municipiu și județ, fie la persoane fizice, instituții private, instituții de stat, parohii sau ONG-uri * însă disponibilitatea de cazare este în continuare mare la Brăila, fiind raportate aproximativ alte 1.500 de locuri disponibile pentru migranții din Ucraina

 

 

 

 

După o lună și jumătate de război, aproape nu e zi în care să nu vină refugiați în căutare de adăpost în județul nostru, chiar și pentru o singură noapte, după care cei mai mulți aleg să plece cât mai departe. Unii cu o destinație clară, la rude sau prieteni din alte țări, alții la voia întâmplării.

Joi, la Brăila, erau cazați 318 ucraineni, conform unei situații centralizate transmise de Prefectura Brăila. Cei mai mulți dintre ei, respectiv 173, au fost primiți în casele brăilenilor sau în alte spații de cazare puse la dispoziție de către persoane fizice, dar au fost găzduiți și în instituții publice și private, unde au ocupat 145 de locuri. Este vorba despre 35 locuri ocupate la Centrul creștin Golgota Brăila, din 42 locuri amenajate; 35 locuri ocupate la UAT Șuțești, din 36 locuri amenajate; 29 locuri ocupate la Hotel Sport, din 36 locuri amenajate; 14 locuri ocupate la Cămin Diaconia, din 22 locuri amenajate;13 locuri ocupate la Parohia Sfânta Filofteia, din 13 locuri amenajate; 9 locuri ocupate la UAT Unirea, din 20 locuri amenajate, 3 locuri ocupate la Fundația Casa Pâinii, din 21 locuri amenajate și 7 locuri ocupate la ONG Asociația DAMARIS TINA, din tot atâtea locuri disponibile.

Așadar, în județul Brăila, pentru migranții din Ucraina ar mai fi disponibile și s-ar mai putea amenaja, pe lângă locurile ocupate acum, încă aproximativ 1.500 de paturi în locații ca: Vila Nufărul, Lacu Sărat – 40 locuri, UAT Bertești - 4 locuri, Hotel Mara - 40 locuri, Hotel Regal – 20 locuri, UAT Cazasu - 10 locuri, Parohia Vărsătura - 8 locuri, CA Lacu Sărat - 52 locuri, UAT Movila Miresii - 17 locuri, UAT Unirea - 20 locuri, UAT Măxineni - 36 locuri, Centru Vaccinare Făurei - 15 locuri, UAT Bărăganul, - 12 locuri, Sala de Sport Siliștea, - 20 locuri, UAT Mircea Vodă - 18 locuri, Casa cu Stuf - 30 locuri, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România - 8 locuri, UAT Gradiștea, - 35 locuri, Sala de Sport Campus Ianca - 100 locuri, UAT Racovița, - 36 locuri, Hanul cu Flori - 68 locuri, UAT Frecăței - 6 locuri, Hotel Traian - 20 locuri, RESET Ballroom - 18 locuri, Hotel Triumph - 25 locuri, Lotca Fermecată – 10 locuri, Câineni Băi UAT Vișani - 9 locuri amenajate, Cămin Seniori Veneția Medical Brăila - 35 locuri amenajate, 150 de locuri în spații de cazare puse la dispoziție de către persoane fizice și 201 locuri care ar putea fi amenajate într-o tabără mobilă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brăila.

Vă reamintim că persoanele din Brăila care vor să ajute refugiații, fie cu spații de cazare, fie cu alte produse sau servicii necesare, au la dispoziție numărul de telefon operaționalizat în Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, din cadrul ISU Brăila : 0731232773.

 

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro