Mergi la conţinutul principal

PSD vrea întâlniri cu primarii la CJ pentru urgentarea proiectelor pe PNDL

• asta a anunţat, recent, preşedintele PSD Brăila, Ion Rotaru, în cadrul unei conferinţe de presă, cu precizarea că invitaţia îi vizează pe toţi primarii brăileni, indiferent de culoarea politică • acesta a precizat că este imperios necesar ca lucrurile să se mişte cu celeritate în privinţa accesării acestor bani veniţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2

 

PSD-iştii brăileni vor să organizeze prin Consiliul Judeţean întâlniri cu primarii din judeţ pentru a le oferi sfaturi privind accesarea mai rapidă a fondurilor prin Programul Naţional de Dezvoltarea Locală (PNDL) 2. Preşedintele PSD Brăila, Ion Rotaru, a făcut, recent, un apel la toţi primarii, indiferent de culoarea politică, să participe la aceste discuţii importante.

“Vrem în perioada următoare să începem discuţii cu primarii noştri, dar e un apel şi la primarii de la toate celelalte localităţi, indiferent de culoarea politică. A fost lansat PNDL 2, ştiţi foarte bine. Judeţul Brăila are o sumă importantă alocată. Apelul meu este către toţi primarii şi noi vrem să facem aceste discuţii, împreună cu Consiliul Judeţean. Vrem să stimulăm, să implicăm primarii în a pregăti foarte rapid documentaţiile proiectelor, în a face toţi paşii necesari pentru a parcurge cu viteză maximă toate etapele procedurale prevăzute de lege, în aşa fel încât, să putem folosi aceste fonduri pentru proiectele pe care şi le-a propus fiecare localitate. Pentru că sunt proiecte, unele în fază incipientă, altele începute, altele doar la nivel de intenţie şi ele trebuie să fie cuantificate într-un proiect de sine stătător care să fie pus în practică şi să producă efecte”, a afirmat Rotaru.

Cât despre motivul pentru care oraşul Făurei, condus de un primar PSD-ist nu a depus proiecte pentru finanţare prin PNDL 2, sursa citată nu a putut da încă un răspuns. Acesta a afirmat că Făurei a obţinut finanţare prin PNDL 1 şi atunci a reuşit să realizeze infrastructura legată de apă, canalizare şi străzi. Chiar şi aşa, Rotaru consideră că se puteau face eforturi pentru identificarea altor necesităţi care să poată beneficia de bani de la nivel guvernamental şi susţine că va avea o discuţie cu primarul oraşului Făurei.

Reamintim că, judeţul Brăila a urmează să primească, prin intermediul acestui program 645.623.831 milioane lei, bani cu care vor fi finanţate 99 de proiecte de infrastructură.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro