Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PSD va intra in greva parlamentara pe termen limitat

Conducerea PSD a aprobat, luni, ca parlamentarii partidului sa declanseze greva parlamentara, pe termen limitat, "pina la intrarea in normalitate", in eventualitatea in care Regulamentele Camerelor vor fi modificate fara sa se astepte sa se pronunte Curtea Constitutionala.
In conferinta de presa care a urmat sedintei Biroului Permanent National, presedintele PSD Mircea Geoana a aratat, referitor la dezbaterile din Parlament privind modificarea Regulamentele celor doua Camere, ca este "nefiresc si contraproductiv" ca o tara intreaga sa se uite la partidele parlamentare "cum sacrifica agenda reala a cetateanului" pentru o lupta de putere.
PSD propune inca o data actualei majoritati ca decizia finala cu privire la constitutionalitatea acestor regulamente sa apartina Curtii Constitutionale, iar intrarea lor in vigoare sa se faca dupa pronuntarea Curtii, a subliniat Geoana.
Daca puterea nu va avea "decenta" sa astepte decizia Curtii Constitutionale, "partidul nostru va fi nevoit sa ia masuri mai radicale" pentru apararea Constitutiei si a democratiei, a spus Geoana.
Liderul PSD a precizat ca, in aceasta eventualitate, BPN a aprobat ca parlamentarii partidului sa declanseze o greva parlamentara pe termen limitat pina la intrarea in normalitate si pina cind decizia Curtii va fi asteptata si aplicata. El a mentionat ca, in aceasta eventualitate, parlamentarii PSD vor continua sa fie activi la comisii si in circumscriptii.
Daca Curtea Constitutionala va decide ca modificarea regulamentelor este constitutionalã, PSD va respecta decizia Curtii, a mentionat el.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii